Sărbătoresc „Ziua protecţiei civile”

BIHOR - Mâine, 28 februarie, lucrătorii Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă sărbătoresc „Ziua protecţiei civile” şi 75 de ani de la înfinţarea Protecţiei Civile din România.

Protecţia Civilă este o componentă a sistemului naţional de management al situaţiilor de urgenţă, iar din decembrie 2004 a devenit o structură a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

„Măsurile de protecţie civilă se realizează din timp, la diferite niveluri organizatorice, zone, localităţi, de către toate organismele cu responsabilităţi stabilite prin lege şi consta în activităţi specifice, măsuri şi sarcini organizatorice, tehnice, operative, cu caracter umanitar şi de informare publică, planificate, organizate şi realizate în scopul prevenirii şi reducerii riscurilor de producere a dezastrelor, protejării populaţiei, bunurilor materiale şi mediului împotriva efectelor negative ale unor situaţii de urgenţă generate de diferite tipuri de risc”, explică colonelul Nicolae Petruţ, ofiţer în cadrul ISU Crişana.

La nivelul judeţului, coordonarea măsurilor de protecţie civilă se realizează de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana prin Serviciul Protecţie Civilă care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Inspecţiei de Prevenire. Activitatea Serviciului de Protecţie civilă constă în desfăşurarea unor activităţi preventive la nivelul administraţiei locale, materializată prin : controale la unităţi administrativ-teritoriale, operatori economici sursă de risc, operatori economici clasificaţi din punct de vedere al protecţiei civile, obiective hidrotehnice cu rol de apărare la inundaţii, servicii voluntare sau private pentru situaţii de urgenţă, precum şi verificări la sirene de alarmare, spaţiile de adăpostire, localităţi aflate în zone inundabile, spaţii de evacuare a populaţiei în situaţii de urgenţă.

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !