Sărbători de iarnă în detenţie

Sărbători de iarnă în detenţie
Sărbătorile de Iarnă, cu puternice semnificaţii religioase, prilejuiesc derularea de activităţi de reintegrare socială cu deţinuţii

În perioada 21 – 31decembrie, în penitenciarul orădean au fost planificate activităţi precum: amenajarea unor spaţii din cadrul sectorului de detenţie cu decoraţiuni specifice sărbătorilor de iarnă, acestea fiind confecţionate de către deţinuţi, în cadrul unui atelier de creaţie; o reprezentaţie de teatru a trupei de actori – deţinuţi „Cameleonii”, programe de colinde susţinute de diverşi colaboratori din comunitate, întălniri între deţinuţi şi copii acestora, în vederea menţinerii unor relaţii optime cu mediul familial, expoziţie de pictură cu lucrări legate de tematica sărbătorilor de iarnă, realizate de deţinuţi, concurs tematic despre Naşterea Domnului Nostru Iisus Hristos, servicii religioase specifice.

Colinde şi daruri

Astfel în data de 25 decembrie, în capela penitenciarului orădean a fost săvârşită Sfânta Liturghie de Crăciun, la care au luat parte 40 de deţinuţi, dar care a putut fi vizionată de întregul efectiv carceral prin intermediul televiziunii cu circuit închis. După slujba religioasă, deţinuţii care nu au un suport social, au primit 70 de pachete cu daruri oferite de către Prea Sfinţia Sa Episcop Sofronie Drincec – Episcopul Oradiei, prin intermediul Biroului de Asistenţă Socială din cadrul Episcopiei orădene. Totodată, au fost distribuite 350 de calendare ortodoxe de perete pentru fiecare cameră de deţinere. În data de 26 decembrie, Corul Bisericii ortodoxe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, a interpretat un „buchet” de 20 de colinde în faţa a 42 de deţinuţi, spectacol transmis şi prin televiziunea cu circuit închis. Conducerea Penitenciarului Oradea îşi exprima mulţumirea şi gratitudinea faţă de colaboratorii care înţeleg să acorde un sprijin semnificativ în cadrul acţiunilor recuperative ale populaţiei carcerale, activităţile cu caracter religios fiind o sursă permanentă de meditaţie şi îndreptare.

Alexandra Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !