Sărbători mari pentru cei mici

De Crina Dobocan
Acesta este proiectul în care sunt angrenaţi elevii de la Liceul Greco-Catolic şi cei de la Şcoala nr. 1 din Nojorid.

Elevii cin clasa I C de la Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu” din Oradea, coordonaţi de prof. Claudia Toth, prof. Dana Podar şi prof. Adrian Podar, împreună cu colegii lor de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Nojorid, îndrumaţi de prof. Mirela Gligor şi secretar Geanina Vidican, au învăţat să împărtăşească. Acest lucru a fost posibil în cadrul proiectului „Sărbători mari pentru cei mici”, care s-a derulat, la sfârşitul săptămânii trecute, în Aula Magna a Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din Oradea.

Proiectul a debutat în această lună şi se va încheia în luna iunie a anului viitor.

Prima etapă a proiectului a cuprins un atelier de creaţie cu tema „Găseşte-mi un loc în inima ta” şi s-a vrut o pregătire pentru sărbătoarea Crăciunului.

Vineri, micuţii de la Greco-Catolic şi cei de la Şcoala nr. 1 din Nojorid au socializat, au colindat, au realizat o iesle folosind tehnica colajului, au făcut schimb reciproc de cadouri (dulciuri şi fructe) şi au realizat un colaj de inimioare făcute prin tehnica mozaicului, pe care le-au lipit împreună pe o planşă în jurul ieslei de Crăciun. Activitatea a mai cuprins şi o scenetă legată de naşterea lui Isus.

,,Proiectul «Sărbători mari pentru cei mici» este o punte de comunicare într-o lume care uită să se mai adreseze direct, într-o lume care vorbind tace, şi tace pentru a hrăni egoul. Sărbătorile împreună sunt lucrul cel mai frumos care se poate întâmpla. Oamenii se cunosc mai bine când stau împreună la o masă, când schimbă idei, când conlucrează pentru o cauză comună. «Sărbători mari pentru cei mici» este un proiect al bucuriei de a împărtăşi”, a spus Dana Podar, coordonatorul de proiect.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !