Sărbători pascale fără incidente

De Simona Drimbău
Sărbători pascale fără incidente
Ample acţiuni de control se vor desfăşura în perioada premergătoare Sărbătorilor pascale catolice, Sărbătorilor pascale ortodoxe și a zilei de 1 Mai.

În scopul prevenirii apariției cazurilor de toxiinfecție alimentară, cauzate în această perioadă de creșterea consumului unei cantități și game variate de alimente tradiționale, dar și a altor preparate culinare, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bihor, prin personalul propriu de specialitate, va desfășura în toată perioada 01 aprilie – 01 mai 2019 ample acţiuni tematice de verificare a operatorilor economici din sectorul alimentar, cât și a celor din sectorul creșterii animalelor. Se va pune accent pe comercializarea produselor alimentare și animalelor specifice acestei perioade. Vor fi vizate unităţi din Oradea, Beiuş, Ștei, Nucet, Aleşd, Tileagd, Salonta, Tinca, Săcueni, Valea lui Mihai şi Marghita, inclusiv localitățile aparținătoare administrativ teritorial. Pentru eficentizarea acestor activități, medicii veterinari din structurile DSVSA Bihor vor colabora ori de câte ori situația o necesită cu alte autorități și instituții de la nivel județean sau local (ANAF, ANPC, DSP, Inspectoratul Județean de Poliție, Instituția Prefectului, instituții ale Consiliului Județean, primării etc.).

Controale

În cadrul acestor controale, inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA Bihor vor urmări cu predilecție modul în care sunt respectate condițiile sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor de către operatorii care desfăşoară activităţi de producere și comercializare a cărnii (unități de abatorizare, procesare, carmangerii şi măcelării) şi a altor produse alimentare specifice – peşte, ouă, patiserie, cofetărie), operatori care desfășoară activități de comercializare a alimentelor sau de alimentație publică, respectiv se vor desfășura controale la nivelul piețelor agroalimentare și în locurile special amenajate unde prin tradiție este permisă sacrificarea mieilor.

„În baza experienței din anii anteriori, readucem în atenția consumatorilor din cadrul judeţului să acorde în această perioadă o atenţie deosebită la achiziționarea alimentelor, şi în special a produselor specifice perioadei pascale, pentru a evita eventualele situații nedorite. Rugăm toți cetățenii județului să ne informeze de urgenţă, în cazul în care au cunoştinţă despre existența unor situaţii referitoare la posibile încălcări sau fraudări ale legislației în domeniul siguranței alimentare”, a precizat Remus Moţoc, directorul DSVSA Bihor.

În reţeaua magazinelor de alimentaţie publică poate fi introdusă doar carne de miel provenită din unităţi de sacrificare autorizate (abatoare), ce sunt marcate cu marcă ovală.

Se interzice comercializarea stradală a alimentelor sau comercializarea ambulantă a acestora în spaţii deschise, improvizate, sau din mijloace de transport neautorizate. Depistarea acestor cazuri atrage după sine sancţionarea contravenţională cu amenzi de până la 40.000 lei şi confiscarea în întregime a cantităţii de alimente expuse la vânzare.

La nivelul structurilor DSVSA Bihor, programul de lucru în perioada 01.04.2019 – 01.05.2019 va fi stabilit între orele 8:30-17:00 pentru zilele lucrătoare, iar pentru zilele/intervalele orare nelucrătoare (zile libere oficiale și zilele de sâmbătă și duminică) se va asigura permanența la telefon. Sesizările se pot face direct şi la sediul DSVSA Bihor, precum și la circumscripțiile teritoriale, telefonic la 0259/266.141, pe adresa de e-mail office-bihor@ansvsa.ro , ori la CALL CENTER din ANSVSA la tel. 0800/826.787 sau la adresa de e-mail: callcenter@ansvsa.ro.

Puncte de permanenţă DSVSA Bihor

Pentru zilele de sâmbătă 20.04.2019 și 27.04.2019, se va asigura permanența între orele 8:30-15:00 la următoarele puncte de permanenţă:
1. Sediul DSVSA Bihor – Oradea, str. Ion Bogdan nr. 37, centru de coordonare la nivel judeţean – tel. 0259/266.141
2. Sediul CSVSAO Oradea 1, din Oradea, Piața Emanuil Gojdu nr. 21 (incintă Piaţa Agroalimentară Cetate), pentru Oradea, Sânmartin – tel. 0259/434.245
3. Sediul CSVSAO Tileagd – Aleşd din orașul Aleșd, str. Bobâlna nr. 3 – incintă Primăria Aleșd, pentru zona Tileagd, Aleșd – tel. 0755/033.738
4. Sediul CSVSAO Marghita, din municipiul Marghita, str. Crișan nr. 2, pentru Marghita, Săcueni şi Valea lui Mihai – tel. 0755/033.739
5. Sediul CSVSAO Beiuş – Ștei, din municipiul Beiuș, Aleea Moților, Bloc AN 5, pentru Beiuş şi Ștei – tel. 0259/320.679 sau 0755/033.720
6. Sediul CSVSAO Salonta – Tinca, din municipiul Salonta, str. Cantacuzino nr. 2-4 – tel. 0259/370.488 sau 0755/033.743, pentru zonele Salonta, Tinca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !