Sarbatori petrecute in siguranta

De Alexandra Lăzureanu
Atenţie, nu deveniţi o victimă!
Atenţie, nu deveniţi o victimă!
Perioada Sărbătorilor Pascale ar trebui să constituie pentru toţi un prilej de bucurii şi emoţii.

Cu toate acestea, în timp ce dumneavoastră sunteţi preocupaţi de cumpărăturile şi pregătirile, sau cu manifestările religioase specifice acestei sărbători, infractorii se agită pentru propriile „achiziţii”. Aglomeraţia din pieţe, magazine, mijloace de transport în comun favorizează activitatea acestora. Din dorinţa de a asigura sărbători liniştite, Poliţia recomandă tuturor cetăţenilor câteva măsuri pentru a preveni situaţiile neplăcute. Astfel, e recomandat să păstraţi banii în buzunarele interioare ale vestimentaţiei, să vă supravegheaţi în permanenţă genţile şi sacoşele de cumpărături, în timp ce vă aflaţi în cetre sau zone comerciale. Parcaţi maşina, pe cât posibil, în zonele special amenajate şi iluminate. Obiectele tentante, lăsate la vedere în autoturism, reprezintă adevărate „cadouri” pentru hoţi, care în câteva clipe vă pot lăsa fără acestea.

Fiţi prevăzători

În altă ordine de idei, evitaţi să achiziţionaţi diverse bunuri de la vânzători ambulanţi- gândiţi-vă că acestea ar putea proveni din comiterea unor infracţiuni sau că nu corespund din punct de vedere calitativ. Totodată, în momentul în care plecaţi de acasă, lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune atunci când părăsiţi locuinţa. Acestea pot deruta eventualii „musafiri” nepoftiţi. Rugaţi, de asemenea, un vecin de încredere să vă supravegheze locuinţa şi să vă ridice corespondenţa, dacă lipsiţi de acasă pentru perioade mai îndelungate. Anunţaţi imedia POLIŢIA (112 – Apel unic de urgenţă) atunci când observaţi persoane sau activităţi care vi se par suspecte în zona în care locuiţi şi încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale celor implicaţi.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !