Sărbătorile îi aduc pe români acasă

Reactualizat la:
Sărbătorile îi aduc pe români acasă
Operatorii de transport au în această perioadă câştiguri duble sau triple într-o singură zi, faţă de o zi obişnuită. Pentru că românii pleacă acasă de sărbători. Lasă serviciul de aici, trag obloanele şi se întorc acasă ca să fie alături de copii sau de părinţi şi să simtă aroma Crăciunului din România.

Pe români îi cheamă Crăciunul acasă. Din 15 decembrie şi până la sfârşitul perioadei de sărbători toate locurile la toate autocarele care pleacă din Spania către România sunt vândute.

Soţii Strâmtorean nu au mai fost acasă de patru ani, iar de trei ani nu şi-au văzut copiii. Acum merg să simtă Crăciunul departe de ţara de exil, cum îi spun ei, merg acasă, la Lugoj.

Ca soţii Strâmtorean sunt şi alţi români, plecaţi în Spania să câştige un ban în plus pentru copiii lor. Preţul pe care trebuie să-l plătească pentru asta li se pare însă acum mult prea mare.

Genţile de voiaj sunt burduşite de cadouri pentru cei de acasă. De la hăinuţe, dulciuri şi jucării pentru cei mici, până la parfumuri, aparate electrocasnice şi sticle de tărie pentru cei mari. Fiecare vrea să fie Moş Crăciun în felul lui. Au voie să poarte bagaj de 40 de kilograme de persoană, iar pentru ce depăşeşte plătesc doi euro la kilogram. Unii au şi 200 de kilograme.

Bagajele se cântaresc unul după altul, iar autocarele se înşiruie, neîncăpătoare pentru toţi cei care ar vrea să ia deja drumul spre casă. Românii le ştiu bine: liniile 59, 60, 65 sunt cele de la care autocarele se îndreaptă din Madrid spre alte oraşe spaniole şi apoi spre graniţa cu România. Chinuiţi de dorul de casă şi fremătând de nerăbdare, românii îndură drumul de patru zile pe scaun ca sa poată să ajungă, mai ieftin şi cu toate bagajele, acasă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !