Sarkadi susţine că nu e şovin

1Comentariu
Sarkadi susţine că nu e şovin
ORADEA – La numai câteva zile după ce câţiva instrumentişti ai Filarmonicii de Stat Oradea au protestat în plenul Consiliului Judeţean cerându-i demisia, Sarkadi Zsolt a contraatacat. Video

Ieri, în sala de concerte Enescu-Bartok a Filarmonicii, director-managerul instituţiei a mobilizat instrumentiştii orchestrei simfonice pentru a-l susţine în demersul său de a demonta acuzele de persecuţie etnică la adresa angajaţilor români. Înarmat cu trei documente emise de autorităţi, Sarkadi a purces la un adevărat rechizitoriu împotriva celor cinci membri ai sindicatului „George Enescu” care îi solicită atât de insistent demisia. Etichetând drept minciuni grosolane învinuirile ce i se aduc, directorul a trecut la rândul său la acuze.

Infracţiuni?

„Au transformat nişte conflicte personale de muncă în conflicte interetnice”, a spus Sarkadi care, ulterior a ameninţat că orice afirmaţii de acest gen la adresa sa de acum înainte „sunt infracţiuni”. Nuanţând acest punct de vedere el a revenit ulterior, menţionând că îi va acţiona în judecată pentru calomnie pe cei care îl vor mai acuza de purificare etnică în instituţie.

În ceea ce îi priveşte pe angajaţii filarmonicii, luările lor de poziţie au fost împărţite între susţinerea directorului şi sentimentul de jenă provocat de postura de protagonişti ai acestor incidente. Nu în ultimul rând, Sarkadi Zsolt a recunoscut că dizidenţii au obţinut sentinţe favorabile în câteva dintre procesele pe care le-au intentat instituţiei.

În contumacie

Replica dură la adresa instrumentiştilor a fost asortată cu un adevărat raport managerial, având ca scop prezentarea realizărilor Filarmonicii orădene în timpul mandatului său. „Acest sindicat fantomă nu reprezintă nici 10% din angajaţii Filarmonicii. Nu au nicio revendicare, nicio cerere, în afară de demisia mea. Ei sunt cei care îşi doresc o purificare etnică”, a afirmat managerul. Interesant este faptul că niciunul dintre cei „înfieraţi” nu a fost prezent, printr-o coincidenţă această întâlnire cu presa fiind organizată într-o zi în care o parte dintre ei îşi susţineau cauzele la tribunal, iar unul dintre protestatari prezenta situaţia în faţa unei comisii pentru discriminare a Parlamentului.
Valentin Buda1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor