“Sarko” şi “Sego” curtează electoratul de centru

“Sarko” şi “Sego” curtează electoratul de centru
Campania pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale din Franţa continuă în aceeaşi notă curtenitoare faţă fostul lor rival, centristul Francois Bayrou. Atât Nicolas Sarkozy, cât şi Segolene Royal încearcă să convingă electoratul de centru să voteze în favoarea lor.

Aseară, cei doi contracandidaţi au participat, separat, la dezbateri televizate în care au avut cuvinte de laudă pentru Bayrou. Cu o zi înainte, Francois Bayrou, în favoarea căruia au votat şapte milioane de francezi, afirmase că nu va susţine niciunul dintre cei doi candidaţi rămaşi în cursă. Mai mult, el i-a criticat atât pe Sarkozy, despre care a spus că e prea reformist, cât şi pe socialista Royal, pe care o consideră prea prudentă. Cei doi au vorbit de bine despre Bayrou, nu însă fără o oarecare superioritate.

Segolene Royal a spus că Francois Bayrou a evoluat de-a lungul campaniei electorale şi că ideile principale ale acestuia sunt apropiate de ale ei. Cu aceeaşi ocazie, candidata socialistă a subliniat şi câteva din aspectele politicii sale externe, între care intensificarea dialogului cu lumea arabă şi retragerea americanilor din Irak.

La rândul său, Nicolas Sarkozy, fost coleg de cabinet cu Bayrou, s-a declarat întristat de criticile acestuia. “Eu şi Bayrou ne cunoaştem de mult timp, suntem prieteni de mult timp şi i-am primit comentariile cu o oarecare tristeţe. Nu cred că acestea îl reprezintă”, a spus candidatul dreptei, pe care sondajele îl indică drept favorit la limită pentru alegerile din 6 mai.

Primul tur de alegeri, a mai opinat Sarkozy, demonstrează că francezii şi-au recâştigat încrederea în mişcarea de dreapta, care-şi pierduse alegătorii în favoarea extremismului promovat de Frontul Naţional. Dezbaterea televizată finală, care îi va pune în faţă pe cei doi contracandidaţi va avea loc miercurea viitoare, cu patru zile înainte de vot.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase