Şase cursuri de formare profesională pentru bihoreni

De Dan Birta
Maseur, un nou curs organizat de AJOFM Bihor
Maseur, un nou curs organizat de AJOFM Bihor
110 șomeri vor fi cuprinşi în cursurile de formare profesională organizate de AJOFM Bihor în luna august.

Nu mai puţin de şase cursuri de formare profesională vor fi demarate de AJOFM Bihor în luna august 2017. Trebuie specificat că cursurile sunt gratuite pentru şomeri, asigurându-se şi transportul de la domiciliu spre locul unde se ţine cursul şi înapoi. În cadrul acestor cursuri vor fi cuprinse 110 persoane în căutarea unui loc de muncă sau şomeri.

Cursuri

Cele mai multe persoane, 28, vor fi pregătite în meseria de lucrător comercial. Alte 20 de persoane vor participa la cursul de ospătar şi tot 20 de persoane vor fi pregătite în meseria de operator maşini cu comandă numerică. 14 persoane vor participa la cursul de cofetar şi tot 14 persoane se vor pregăti în meseria de maseur.

La cursul de competenţe comune şi comunicare în limba germană vor participa 14 persoane. „Aceste cursuri au fost alese în funcţie de cerinţele pieţei muncii. La fiecare început de an, noi consultăm angajatorii cu privire la necesităţile pe care le au şi în funcţie de acestea organizăm cursurile de formare profesională. Acestea sunt coroborate cu cerinţele şomerilor”, ne-a informat Békési Csaba, directoul executiv al AJOFM Bihor.

Acesta a mai precizat că în ultima vreme în Oradea are mare căutare cursul de competenţe comune de comunicare în limba germană. De asemenea, un curs nou este cel de maseur. „Cine termină acest curs are şanse de a-şi deschide o afacere pe cont propriu”, a subliniat şeful AJOFM Bihor.

Ce vor bihorenii

Şomerii bihoreni ar prefera cursuri de formare profesională cât mai scurte şi, dacă se poate, la care prezenţa să nu fie obligatorie. „Pentru unele cursuri, de obicei cele tehnice şi de lungă durată, pentru cursurile serioase, găsim mai puţini solicitanţi. Spre exemplu, pentru cursul de operatori maşini cu comandă numerică unde, la terminarea lui, absolvenţii pot primi salarii de 2.000 de lei, formăm foarte greu o clasă”, a declarat Békési Csaba.

Gradul de absorbţie pe piaţa muncii a absolvenţilor unor astfel de cursuri de formare profesională în judeţul Bihor este de peste 60%, ceea ce nu este rău.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !