Satul Bărbuleşti este izolat de ape

Reactualizat la:
Drama satului Bărbuleşti, din judeţul Ialomiţa continuă. Ialomiţa şi Prahova s- au unit într-un lac întins peste jumătate de sat. Peste o sută de oameni s-au refugiat în şcoala din sat, după ce au văzut cum apa le înghite casele cu totul.

Satul Barbulesti, din judetul Ialomita este în continuare izolat. Doua sute de oameni stau înca în scoala din localitate, altii au ramas în podurile caselor, dar marea majoritate a plecat în alte sate, la rude si prieteni. În proportie de 80 la suta, casele din sat sunt sub apa.

In satul Barbulesti nu se mai poate ajunge decât cu barca, apa a ajuns la doi metri Cei mai multi sateni au plecat pe unde au apucat – la rude si la prieteni, în alte sate. Azi au venit sa vada ce-a mai ramas din casele lor. Unii mai curajosi au dormit în podurile caselor.

Mai bine de doua sute de sateni s-au refugiat în scoala din Barbulesti. Ei au primit azi apa si alimente. Medicii le-au au facut oamenilor vaccinuri si le-au adus medicamente. Peste o suta de militari au venit cu 8 barci pentru a-i evacua pe cei din sat.