Sătul de vorbe, a intrat în greva foamei

1Comentariu
Sătul de vorbe, a intrat în greva foamei
DEVA – Hunedoreanul Constantin Scoica a decis că singura modalitate în care problemele sale îşi mai pot găsi o rezolvare este să recurgă la greva foamei. Cauza acestui protest îl reprezintă două încălcări ale drepturilor pe care acesta le are. Video 

Prima nemulţumire este referitoare la ajutorul pentru încălzire, acordat de stat, de care el nu a beneficiat. Al doilea motiv îl reprezintă doctorul Ioan Todea care, conform spuselor grevistului, nu vrea să-i acorde încadrarea corespunzătoare a pensiei de boală. „Mă trimite la muncă, deşi nici un medic de medicina muncii nu mi-a dat voie să muncesc” spune Constantin.

Modul în care funcţionarii din instituţii ale statului şi medicul Ioan Todea au înţeles că trebuie să se comporte cu Constantin Scoica l-au făcut pe acesta să recurgă la cea mai gravă formă de protest: greva foamei. Deşi, vreme de trei luni de zile, nu a reuşit să beneficieze de ajutorul pentru încălzire, astăzi, prezent în faţa Primăriei pentru a face greva foamei, a rezolvat problema în câteva minute. „Nu mi-a venit să cred. De trei luni de zile mă plimbă de la un ghişeu la altul, iar acum au reuşit să rezolve această problemă în câteva minute” a declarat Scoica.


De la Primărie, hunedoreanul s-a prezentat la spital unde i-a cerut doctorului Todea să-i analizeze corect dosarul medical, şi în funcţie de actele prezente în dosar să îl încadreze la pensia de boală la care trebuie. Invitaţia doctorului Todea de a depune o contestaţie la decizia acestuia referitoare la pensia de boală l-a înfuriat şi mai tare pe hunedorean.„ Am fost şi la Bucureşti, tot trimis de Todea. Până să ajung eu acolo, a dat telefoane aşa că au avut medicii de acolo „grijă” de mine. În fiecare an când mă duc la comisia de pensionare îmi scoate din fişă câte o boală. Eu nu am bani să-i dau, abia reuşesc să trăiesc de azi pe mâine” spune Scoica.


Trimis să se angajeze de către doctorul Todea, dacă vrea mai mulţi bani, hunedoreanul a încercat pe la mai multe firme din judeţ să-şi caute de lucru. Nici un medic de medicina muncii nu i-a eliberat adeverinţa medicală necesară angajării. „Am să fac greva foamei până mor. Să mă îngroape Todea, că el are bani” a declarat hunedoreanul.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor