Savuraţi ceai, cafea, vin în scop caritabil

Afișul evenimentului
Afișul evenimentului
Evenimentul se află la cea de-a VII-a ediţie.

“O Cană de Fericire” este un proiect caritabil iniţiat de către Rotaract Club Oradea alături de cluburile Rotary şi Interact Oradea, având sprijinul Primăriei Oradea.Evenimentul are loc în perioada 02.12.2015 – 22.12.2015 pe Str. Republicii, lângă ansamblul statuar -scriitorii maghiari-.

„Ajută! Ai 295 de motive!”

Deoarece cele 6 ediții ale proiectului au reprezentat un mare succes și tinerii au reuşit să ducă la bun sfârșit ceea ce ne-am propus, ”O cană de fericire” se organizează și în acest an.

„Pentru că nu putem rămâne nepăsători, ne-am îndreptat atenția către Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Orizont” Oradea. Cauza din acest an este dotarea unei camere de terapie, pentru stimulare și integrare senzorială, necesară copiilor cu dizabilităţi. Beneficiarii direcți sunt 295 de elevi cu dizabilități, cu vârsta cronologică 8-18 ani.

Acești copii au diferite dizabilități, cum ar fi : deficienţă mintală uşoară, moderată, severă sau profundă, autism, deficienţe senzoriale (hipoacuzie), ADHD; toți suferind și de alte deficiente asociate : tulburări comportamentale, tulburări de învățare, tulburări de atenție, handicap locomotor de diferite grade (hemipareze, parapareze, etc.), epilepsie, sindrom Down, autism, tulburări afective, hospitalism 8″, spune Cipriana Iancu, responsabil comunicare Rotaract Oradea.

În acest sistem de educație sunt incluși elevi-adulți cu deficiență mintală între 19-30 de ani, care din diferite motive sociale sau de sănătate nu au fost școlarizați deloc sau nu și-au finalizat studiile primare și gimnaziale.Marea majoritate a eleviilor provin din centre de plasament – sunt copii abandonați de familie la vârste fragede.

Tinerii din Rotaract Foto: Rotaract ©

O altă categorie de elevi provin din familii dezorganizate, cu situații sociale și economice precare. Recuperarea acestor elevi cu deficiențe mintale și tulburări asociate, presupune intervenții de specialitate și multă muncă în echipă a specialiștilor angajați în școala noastră: profesori psihopedagogi specializați în diverse terapii, logopezi, kinetoterapeuți, psihologi, profesori educatori.

Aceștia își desfășoară activitatea atât în sălile de clasă, cât și în cabinete specializate: cabinete logopedice, sală de kinetoterapie, sală pentru educație senzorială, sală de ludoterapie, sală pentru educarea psihomotricității.

Fondurile generate de campania „O Cană de Fericire”, vor face posibilă amenajarea unei camere de terapie, pentru stimulare și integrare senzorială, necesară unui astfel de centru. „O astfel de cameră pentru terapie ajunge la valoarea de 24.000 lei.

Camera de terapie este o locaţie care permite terapeuţilor desfăşurarea activităţilor care vor stimula simţurile copiilor (vizual, auditiv, olfactiv, gustului, atingerii).

Stimularea și integrarea senzorială promovează activitatea intelectuală şi încurajează relaxarea în timpul stimulării simţurilor copilului, creşte concentrarea, vigilenţa, liniştea şi conştienţa generală asupra lumii înconjurătoare, diminuează anxietatea, crește confortul în mediul înconjurător, crește motivația interioară, îmbunătățește comunicarea și îmbunătățește o serie de abilități crescând astfel autonomia personală ”, a adăugat Cipriana Iancu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !