SC Oradea Investiţii SRL, amânată

1Comentariu
ORADEA – Anunţat ca un duo al Consiliulului local cu cel judeţean, pornit apoi ca solo al Legislativului orădean, SRL-ul Oradea Investiţii nu a convins aleşii locali să-şi dea votul pentru înfiinţare.

Proiectul de hotărâre prin care s-a cerut acordul a fost amânat până când executivul local va putea oferi detalii lămuritoare şi convingătoare pentru aleşii locali.

Executivul local doreşte înfiinţarea acestui SRL pentru a-i delega gestiunea unor proiecte de dezoltare economică. Municipalitatea ar avea o implicare în numerar, de 11.500 lei, şi un aport în natură în sumă de 32.313.500 lei, constând din terenul de 16 hectare de lângă Lotus Market.

O parte a consilierilor adunaţi joi după-amiază în Sala Mare din Primărie, mai cu seamă cei din opoziţia locală, şi-au declarat deschis reţinerile în a vota un proiect de hotărâre prin care se soate din proprietatea oraşului terenul în valoare de aproximativ 10 milioane de euro în condiţiile în care nu este bine delimitat obiectul de activitate al societăţii sau statutul ei.

„Dacă intrăm în aport cu acest teren care valorează 10 milioane de euro, renunţăm la o proprietatea care este a tuturor orădenilor şi o donăm unei societăţi comerciale care nu ştim cu ce se va ocupa. La această oră nu cunoaştem care este obiectul de activitate al acestui SRL”, crede pesedistul Ovidiu Copil.

„Nu pot vota fără să ştiu ce va face acest SRL cu terenul. Care va fi obiectul de activitate al societăţii? Valoare de 60 euro/mp este clar subevaluată. Scrie în raport că terenul este la perifiria oraşului, or lângă Lotus Market, pe Bulevardul Nufărul nu este deloc la margine. Periferie e la Hidişel”, apreciază penelistul Mihai Manea, cel care a şi propus amânarea votării pentru şedinţa extraordinară din luna viitoare.

Neopunându-se iniţiativei, primarul Petru Filip a ţinut să puncteze că nu găseşte păguboasă implicarea oraşului cu acest teren în SRL-ul primăriei întrucât „terenul a fost mlăştinos, aflându-se în albia inferioară a Peţei, motiv pentru care ridică probleme de fundare pentru oricine ar dori să construiască acolo”.

Cristina Ghilea

Taguri:


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor