Scade numărul accidentelor rutiere

5Comentarii
Scade numărul accidentelor rutiere
SPR Bihor anunţă un trend descrescător al accidentelor rutiere. Şi face eforturi susţinute să-l menţină.

Anii trecuţi, de două-trei ori pe săptămână răsunau sirenele autospecialelor de intervenţie care mergeau la accidente pe Borşului sau pe Aradului, din care unul era grav sau mortal. Prevenţia, giraţiile şi mediatizarea au contribuit fiecare la disciplinarea şi conştientizarea şoferilor, astfel că accidentele s-au rărit. Cu ocazia Zilei Siguranţei Rutiere, poliţiştii au invitat ziariştii să ajute în continuare la informarea preventivă a conducătorilor auto.

„Faţă de perioada similară din 2009, în primele nouă luni ale acestui an avem în Bihor mai puţin cu zece morţi, cu patru accidente grave respectiv cu patru răniţi grav. Aceasta deşi suntem un judeţ de tranzit iar pe Borşului, de pildă, mulţi vitezomani înregistraţi de radar sunt din afara judeţului. Oricum, avem motive să credem că şoferii bihorenii sunt mai cerebrali decât cei din alte judeţe”, a declarat subcomisarul Claudiu Ciuclea de la SPR Bihor.

„Întradevăr, nici pe buletinul de presă nu mai apar aşa multe evenimente rutiere grave ca până în urmă cu doi ani. Şi mai îmbucurător este că anul aceste an nu avem niciun accident fatal cu copil. Aceasta ne dovedeşte că acţiunile educative din şcoli sunt importante, chiar dacă rolul prevenţiei nu e cuantificabil”, a completat comisarul Ioana Indrieş, responsabil de Compartimentul de Prevenire al Poliţiei bihorene dar şi ofiţer de presă al instituţiei.

„Nu suntem iubiţi”

„Poliţiştii trebuie să îşi manifeste prezenţa în stradă pentru că şi simpla lor prezenţă inspiră siguranţă.
Suntem conştienţi că nu suntem iubiţi, căci Poliţia este în principal o autoritate cu caracter represiv. Dar

prezenţa poliţiştilor în şcoli este o componentă preventivă, plăcută”, a adăugat subcomisarul Ciuclea, lăsând să se înţeleagă că de munca poliţiştilor depinde ca cei dragi nouă să fie sănătoşi, nu victime ale şoferilor iresponsabili.
„Copiii ne apreciază când venim în întâmpinarea lor.

Zilele trecute m-a sunat un părinte să-mi spună că după o lecţie rutieră micuţul nu a mai putut fi convins nicicum de bunic să traverseze bulevardul Dacia peste rondou, insistând să meargă împreună la trecerea pietonală. Avem şi adulţi voluntari care ne ajută fiindcă şi-au amintit de patrulele şcolar-rutiere din care au făcut parte”, a mai spus Ioana Indrieş. Iar colegul ei, Flaviu Iova, a mai punctat: „E important să le formăm copiilor un comportament responsabil fiindcă mai târziu e foarte greu să îi mai schimbi. Personal, am fost impresionat de receptivitatea copiilor de la Centrul El Shadai”. 

C.H.

Şoferi iertaţi de amenzi

Şoferi iertaţi de amenzi

 

Taguri: , ,


5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor