Scade numărul pensionarilor

De Dan Birta
4Comentarii
Scade numărul pensionarilor
În judeţul Bihor numărul pensionarilor a crescut cu circa 770, iar la nivel naţional cu 9.000 de persoane.

Cu circa 9.000 de persoane a scăzut numărul de pensionari la nivel naţional în trimestrul III 2016, faţă de trimestrul precedent, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), ajungând la 5.251 de mii de persoane. Pensia medie lunară a fost de 951 lei, mai mare cu 0,8% faţă de trimestrul precedent. Pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 931 lei, iar raportul dintre pensia medie nominală netă de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare (fără impozit ṣi contribuṭia de asigurări sociale de sănătate) şi câştigul salarial mediu net a fost de 53,3% (comparativ cu 53,7% în trimestrul precedent).

Raportul, per total, dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor a fost de 9 la 10. Acest raport prezintă variaţii semnificative în profil teritorial, de la numai 5 pensionari la 10 salariaţi în municipiul Bucureşti, la 17 la 10 în judeţul Teleorman. Pensia medie de asigurări sociale de stat a variat cu discrepanţe semnificative în profil teritorial, ecartul dintre valoarea minimă şi cea maximă depăşind 400 de lei (748 lei în judeţul Giurgiu, faţă de 1.181 lei în municipiul Bucureşti).
Pensionarii de asigurări sociale deţin ponderea majoritară (99,9%) în numărul total de pensionari. Pensionarii de asigurări sociale de stat reprezintă 89,1% în totalul celor de asigurări sociale. Pe categorii de pensii, numărul pensionarilor pentru limită de vârstă a fost preponderent (75,3%) în cadrul pensionarilor de asigurări sociale. Pensionarii cuprinşi în categoriile de pensii – anticipată şi anticipată parţial – au reprezentat 1,8%.

În judeţul Bihor

Potrivit datelor furnizate de Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Bihor, şi în judeţ, numărul mediu de pensionari a scăzut în trimestrul III comparativ cu trimestrul II din 2016. „Dacă în luna iunie aveam în plată 154.481 de dosare, în luna septembrie numărul acestora era de 153.710, cu 771 de dosare mai puţine”, ne-a informat Carmen Polman, directorul economic al CJP Bihor.

Pensia medie de stat a rămas constantă de la trimestrul II la trimestrul III, de 880 de lei. În sectorul agricol pensia a fost de 374 de lei, iar pensia medie pentru limită de vârstă a scăzut de la 1.041 de lei în luna iunie la 1.039 de lei în luna septembrie.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor