Scadenţă decalată la declaraţii şi plăţi

De Dan Birta
1Comentariu
Declaraţiile trebuie depuse până în 21 decembrie
Declaraţiile trebuie depuse până în 21 decembrie
Angajatorii trebuie să depună declaraţiile şi să facă plăţile către bugete până la data de 21.12.2015.

21 decembrie 2015 este ultima zi în care contribuabilii trebuie să-şi îndeplinească toate obligaţiile declarative şi de plată către Fisc.

Prin OUG 84/2012, s-a introdus în Codul de procedură fiscală art 111.1 conform căruia „Creanţele fiscale pentru care, potrivit Codului fiscal sau altor legi care le reglementează, scadenţa şi termenul de declarare se împlinesc la 25 decembrie sunt scadente şi se declară până la data de 21 decembrie”. Potrivit aceluiaşi articol, precederile se aplică şi la obligaţiile către AJOFM Bihor.

Pot pierde stimulentele

În cazul AJOFM Bihor, cei care nu se încadrează în termenul prevăzut pot pierde măsurile de stimulare. „Având în vedere prevederile:

Art 54 alin 5 din HG 174 / 2002«Pentru luna pentru care angajatorii nu depun documentele prevăzute la alin. (4) până la expirarea termenului prevăzut de lege pentru depunerea declaraţiei lunare privind evidenţa nominală a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată la bugetul asigurărilor pentru şomaj aferente lunii respective sau le completează altfel decât potrivit prevederilor legale ori cu date eronate, măsurile de stimulare prevăzute la art. 80 din lege nu se acordă »

Art. 60 alin 6 din HG 174/ 2002 «Pentru luna pentru care angajatorii nu depun documentele prevăzute la alin. (5) până la expirarea termenului prevăzut de lege pentru depunerea declaraţiei lunare privind evidenţa nominală a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată la bugetul asigurărilor pentru şomaj aferente lunii respective sau le completează altfel decât potrivit prevederilor legale ori cu date eronate, măsurile de stimulare prevăzute la art. 85 din lege nu se acordă»”, se spune în comunicatul AJOFM Bihor.

Având în vedere cele menţionate, instituţia îi invită pe angajatori să depună documentele necesare pentru decontarea subvenţiilor până la data de 21.12.2015.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor