Scadenţa declaraţiilor de venit

Scadenţa declaraţiilor de venit
ORADEA - Zece zile mai au la dispoziţie contribuabilii pentru depunerea declaraţiilor de venit. „Este vorba despre persoanele fizice care au obţinut în anul 2007 venituri din activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, activităţi impuse în sistem real, câştiguri din transferul titlurilor de valoare, câştiguri din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen pe bază de contract.

Acestea sunt obligate să depună declaraţia specială D200”, ne-a informat Smaranda Scridon, directorul executiv al Finanţelor bihorene.

ANAF a aplicat şi în acest an sistemul de trimitere/primire prin poştă a acestor declaraţii. „Pentru evitarea aglomeraţiei la sediile administraţiilor publice, Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor recomandă contribuabililor care au primit prin poştă pachetul informaţional să utilizeze serviciul poştal pentru transmiterea declaraţiilor completate”, a declarat Smaranda Scridon. Cei care nu au primit plicul informativ cu formularele pot face rost de formularul declaraţiei de la administraţiile financiare sau îl pot descărca de pe site-ul ANAF la adresa http://anaf.mfinante.ro.

15 mai
Termenul-limită de depunere a declaraţiei este data de 15 mai 2008, care reprezintă fie data poştei, conform ştampilei aplicate de poştă pe plicul cu indicativul „CR”, fie data depunerii la unitatea fiscală de domiciliu a declaraţiei, conform ştampilei unităţii fiscale, cu numărul şi data înregistrării. „Termenul de 15 mai 2008 reprezintă, de asemenea, termenul de decădere pentru contribuabilii-persoane fizice care dispun asupra destinaţiei sumei reprezentând până la 2% din impozitul pe venitul net anual impozabil datorat pentru sponsorizarea entităţilor nonprofit”, a precizat Smaranda Scridon.

Nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor de venit de către persoanele fizice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10 la 100 de lei. Informaţii şi lămuriri suplimentare pot fi obţinute de la compartimentele de asistenţă din cadrul unităţilor fiscale teritoriale sau Biroului Metodologie şi Asistenţă Contribuabili din cadrul DGFP Bihor, camera 303, sau la tel. 433.056.
Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !