Scadenta impozitului pe titluri

Scadenta impozitului pe titluri
Până la 25.10 trebuie depusă Declaraţia 225 şi trebuie virat impozitul pe trimestrul III.

Persoanele care obţin venituri din tranzacţionarea titlurilor de valoare altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise trebuie să le declare la Fisc. Modificările aduse Codului fiscal prin OUG 58/2010, se referă şi la calculul şi declararea câştigului net/pierderii nete ca urmare a tranzacţionării acestor titluri de valoare.  „Astfel, începând cu 01.07.2010 câştigul net/pierderea netă şi plăţile anticipate se determină la sfârşitul fiecărui trimestru, de către contribuabilul persoană fizică, pe baza declaraţiei de impunere trimestrială”, a precizat Ioan Mihaiu, directorul executiv al Finanţelor bihorene.

Pentru aplicarea acestor prevederi, preşedintele ANAF a emis Ordinul 2600/20.10.2010 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului 225.

Termen

Pentru câştigurile obţinute în trimestrul III, această declaraţie se depune până la 25.10.2010, inclusiv, dată ce reprezintă şi termen de plată a impozitului datorat bugetului de stat. „Această declaraţie se completează de către contribuabil pe baza informaţiilor transmise de intermediari, societăţile de administrare a investiţiilor sau alţi plătitori de venit. Declaraţia se depune în două exemplare, original şi copie, în format hârtie, originalul la organul fiscal teritorial, direct sau prin poştă cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire”, a explicat Mihaiu.

Contribuabilii depun o singură declaraţie indiferent de numărul tranzacţiilor efectuate sau de numărul intermediarilor, societăţilor de administrare a investiţiilor sau altor plătitori de venit prin intermediul cărora au fost realizate aceste câştiguri. Modelul de formular se găseşte la organul fiscal teritorial sau pe site-ul ANAF/Asistenta Contribuabili/Toate formularele.

D.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !