Scadenţă la plăţile în zootehnie

Crescătorii de animale vor fi sprijiniţi
Crescătorii de animale vor fi sprijiniţi
APIA primeşte cererile pentru subvenţii la bovine, ovine şi caprine până la 31 mai.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultura (APIA) va primi cererile pentru plăţile naţionale directe complementare din sectorul zootehnic până la 31 mai.

Sprijinul financiar se acorda sub forma primei pe exploataţie, pentru specia bovină, respectiv primei pe cap de animal, pentru specia ovine şi caprine. Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, crescătorii de animale trebuie să depună o cerere la centrele locale sau judeţene ale APIA, până la data de 31 mai 2009.

„Pentru a ne putea încadra în termenul stabilit toate centrele zonale ale APIA lucrează şi sâmbăta. Cele mai multe solicitări au venit din zona Beiuş şi Aleşd unde efectul de animale este mai crescut”, a precizat Ioan Grec, coordonatorul Agenţei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Bihor. Conform informaţiilor primite de la APIA Bihor, în judeţ au fost depuse până în prezent 5.515 cereri de sprijin pentru specia bovine şi la ovine 464 de cereri. Anul trecut au fost înregistrate 8.355 de cerei pentru bovine şi 1.760 la oi.

 

Documentaţie

 

Sprijinul financiar se acordă sub forma primei pe exploataţie, pentru specia bovină, respectiv primei pe cap de animal, pentru specia ovine/caprine. APIA a pus la dispoziţia crescătorilor cereri care cuprind şi efectivul de animale înregistrat în Registrul Naţional al Exploataţiilor. De asemenea, pentru completarea acestei cereri, fermierul trebuie să se prezinte la centrul judeţean APIA sau la centrele locale cu o copie a actului de identitate, a dovezii contului bancar, precum şi a documentelor care atestă provenienţa animalelor.

Prima pe explotaţie se acordă în funcţie de efectivul de bovine înregistrat în Registrul Naţional al Exploataţiilor la data de 31 ianuarie 2008, producătorilor agricoli care deţineau în exploataţie cel puţin trei capete de bovine. Pentru acest an prima pe exploataţia de bovine se acordă şi producătorilor agricoli cu ferme nou înfiinţate.

Valoarea sprijinului financiar, atât pentru bovine cât şi pentru oi şi capre va fi stabilită în funcţie de numărul animalelor eligibile rezultat în urma controalelor.

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !