Scadenţă pentru sprijinul apicol

Scadenţă pentru sprijinul apicol
Data de 16 august este termenul limită pentru depunerea cererilor de finanţare a apicultorilor.

Apicultorii mai au la dispoziţie doar câteva zile pentru a solicita subvenţii. „Termenul de depunere a cererilor privind ajutorul comunitar şi naţional în sectorul apicol este 16 august 2010”, a precizat Traian Abrudan, directorul Centrului Judeţean al Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA).

Potrivit normelor în vigoare pentru perioada 2008-2010 pot beneficia de acest ajutor persoane fizice, persoane fizice autorizate sau persoane juridice organizate în asociaţii de crescători de albine, uniuni apicole, cooperative sau grupuri de producători, constituite conform legislaţiei în vigoare.

Sprijin

„Ajutorul financiar destinat apicultorilor poate fi solicitat numai prin intermediul formei asociative”, a concluzionat Traian Abrudan.

Acţiunile aprobate în program, pentru anul 2010 care vor primi sprijin financiar sunt lupta contra varoozei, refacerea şeptelului apicol prin achiziţionarea de mătci, roi la pachet, roi faguri şi familii de albine. Toţi solicitanţii ajutorului financiar, respectiv formele asociative legal constituite, trebuie să deţină un număr unic de identificare atribuit de APIA generat de registrul fermelor.

Plata ajutorului financiar se stabileşte în funcţie de solicitări. Astfel, în cazul în care sumele solicitate de beneficiari prin intermediul formei asociative şi aprobată de APIA se încadrează în limita aprobată prin Decizia Comisiei Europene, nivelul ajutorului financiar se stabileşte la valoarea de achiziţie, fără TVA, a mătcilor, roiurilor la pachet, a familiilor de albine şi medicamentelor, conform facturii.

În cazul când se depăşesc sumele aprobate prin decizia CE, nivelul ajutorului se stabileşte la valoarea cea mai mică de achiziţie fără TVA.

Cuantumul ajutorului pentru cele două acţiuni în acest an este de 6.668.000 euro.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !