Scanarea a fost prelungită

Leontin Ţîrle
Leontin Ţîrle
Termenul de predare a cărţilor de muncă pentru scanare a fost prelungit la 30.09.2010.

Noul termen de  predare a carnetelor de munca în vederea preluării datelor în arhiva electronică este de 30 septembrie 2010. „Până în prezent au fost scanate 57.200 de carnete de muncă alte 65.100 fiind în stoc. În medie pe lună vin 8.000 de carnete de muncă”, a precizat Leontin Ţîrle, directorul coordonator al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Bihor.

Angajaţii şi persoanele fizice care posedă carnete de muncă care nu au trecut prin procedura de preluare a datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizate în sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001 au obligativitatea completării în carnetele de muncă a tuturor înscrisurilor până la data de 1 aprilie 2001.

„Programele informatice necesare în vederea întocmirii proceselor-verbale de predare – primire a carnetelor de muncă se pot obţine direct de la sediul instituţiei noastre, zilnic între orele 8.00-15.30 de la serviciul Evidenţa Contribuabili sau poate fi descarcat de pe site-ul CJP Bihor”, a punctat Leontin Ţîrle.

Depuneri

În situaţia foştilor asiguraţi ai sistemului public de pensii, care nu au domiciliul sau reşedinţa în România, carnetul de muncă poate fi prezentat pentru prelucrare casei teritoriale de pensii în a căreia rază au fost asiguraţi ultima dată sau, după caz, din raza de domiciliu a persoanei desemnate de către titular.

Carnetele de muncă transmise prin poştă caselor teritoriale de pensii trebuie însoţite obligatoriu de copia actului de identitate a titularului cu codul numeric personal valabil în România.

Pentru cei care optează pentru prezentarea carnetului de muncă prin intermediul unei persoane, carnetul de muncă trebuie însoţit de copia actului de identitate al persoanei desemnate de către  titular. „Nerespectarea termenelor de predare a carnetelor de muncă de către angajatori conform progrămarii stabilite, precum şi nepredarea carnetelor de muncă de catre persoanele fizice, constituie contravenţie conform prevederilor legale în vigoare şi se sancţionează cu amendă de la 300 la 600 lei, în cazul persoanelor fizice, şi de la 1.500 la 5.000 lei, în cazul persoanelor juridice”, a concluzionat directorul coordonator al CJP Bihor.

Sunt scutite de depunerea carnetelor de muncă persoanele care au calitatea de pensionar şi persoanele care nu au desfăşurat activitate anterior datei de 1 aprilie 2001.

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !