Scanarea cărţilor de muncă prelungită

Scanarea cărţilor de muncă prelungită
ORADEA – Acţiunea de preluare a datelor în sistem informatic din carnetele de muncă anterioare datei de întâi aprilie 2001, se prelungeşte până la sfârşitul lunii noiembrie a anului viitor. Scanarea carnetelor de munca se va desfăşura până la data de 30 noiembrie 2010.

„Prelungirea termenului a fost determinată de faptul că operaţiunile de predare-primire a carnetelor de muncă, respectiv de scanare a acestora în vederea preluării datelor, sunt în derulare. În situaţia foştilor asiguraţi ai sistemului public de pensii, care nu au domiciliul sau reşedinţa în România, carnetul de muncă poate fi prezentat pentru prelucrare casei teritoriale de pensii în a căreia rază au fost asiguraţi ultima dată sau, după caz, din raza de domiciliu a persoanei desemnate de către titular”, a precizat Szarka Arpad directorul Casei Judeţene de Pensii Bihor.

 

Predare

 

Carnetele de muncă transmise prin poştă caselor teritoriale de pensii trebuie însoţite obligatoriu de copia actului de identitate a titularului cu codul numeric personal valabil în România.

În cazul în care nu posedă acte de identitate româneşti, carnetele de muncă trebuiesc însoţite de copia paşaportului sau actului de identitate din ţara rezidentă, care vor fi utilizate în vederea generării codului numeric personal. Pentru cei care optează pentru prezentarea carnetului de munca prin intermediul unei persoane, carnetul de muncă trebuie să fie însoţit de copia actului de identitate al persoanei desemnate de către  titular.

„Predarea carnetelor de muncă se efectuează în prezent, la sediul instituţiei noastre, de pe strada Dunarea, numărul şase la serviciul „Evidenţa Contribuabili”, zilnic între orele 8,30- 15,00”, a punctat şeful Casei Judeţene de Pensii Bihor.

Conform legislaţiei în vigoare, nu trebuie să depună carnetele de muncă pensionarii şi persoanele care nu au desfăşurat activitate anterior datei de întâi aprilie 2001.

 

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !