Scandal dospit în brutărie

6Comentarii
Scandal dospit în brutărie
Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentului (DSVSA) Bihor a decis ieri suspendarea activităţii unei brutării orădene din spatele Pieţei Mari, ca urmare a lipsei crase de igienă.   Video

Inspectorii Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Bihor şi ai DSVSA Bihor au descins ieri la o brutărie – patiserie de pe strada „12 Octombrie”, în urma sesizărilor şi unui film făcut în interiorul unităţii de un cameraman amator. Astfel, imaginile video oferite ziariştilor sub protecţia anonimatului surprind vestiare şi WC-uri neigienice. Iar în film se mai vede cum din returul de pâine se face pesmet aruncat din cuptor pe jos şi călcat cu papucii.

Făină şi brânză stătută

Administratoarea brutăriei nu a acceptat ieri accesul ziariştilor în unitatea de panificaţie deşi a susţinut că nu are nimic de ascuns. Inspectorii însă nu au fost de aceiaşi părere după control.

„S-au găsit opt saci cu circa 400 kg de făină precum şi patru bidoane cu brânză pentru linzert care aveau depăşit termenul minimal de durabilitate. De asemenea, s-au mai depistat aproximativ 300 de pâini fără etichetă cu termenul de valabilitate şi fără inscripţionarea condiţiilor prescrise şi declarate de producător. Pentru acestea, inspectorii OJPC au aplicat o sancţiune contravenţională de 4.000 lei.”, declară şefa OJPC Bihor, Cristiana Bigan.

Pâine refolosită

„În cadrul controlului comun cu OJPC Bihor, inspectorii de la Siguranţa Alimentului au găsit o stare de igienă deplorabilă precum şi retururi de pâine care nu aveau căuta acolo. Faţă de cele constate inspectorii au propus o suspendare a activităţii pe care am aprobat-o până la remedierea deficienţelor. Totodată, s-a aplicat şi o sancţiune contravenţională.”, declară şi Petru Gruia, directorul DSVSA Bihor.

Totodată, se întrevede şi un control la brutărie din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor privind numărul de angajaţi cu forme legale şi cu plata la zi a obligaţiilor faţă de CAS şi fondul de pensii.

Aceasta în contextul în care camaramanul amator susţine că o parte dintre lucrători ar fi fost angajaţi „la negru” pentru a acoperi necesarul de forţă de muncă.

Cristian Horgos6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor