Scandal în cartierul Muzicanţilor din Geoagiu

Scandal în cartierul Muzicanţilor din Geoagiu
Geoagiu – 40 de familii rome de pe Strada Muzicanţilor, din oraşul Geaogiu, nu au curent electric. Mai multe razii ale Poliţiei şi Jandarmeriei au dovedit că cele mai multe din familii fură curent electric de pe unde pot. Ultima razie de acest fel a avut loc vineri, 17 noiembrie, şi şase familii rome riscă dosare penale pentru furt calificat.

Geoagiu – O parte din cele 800 de persoane care trăiesc în cartierul Muzicanţilor din Geoagiu nu are curent electric. Cererile lor sunt făcute de ani buni, dar nimeni nu vrea să-i ajute.

Primarul Simion Mariş a făcut o adresă autorităţilor judeţene prin care solicită un sprijin de 60.000 de lei, necesari pentru ca furnizorul de energie electrică să branşeze casele care au solicitat banşare.

Potrivit primarului, „situaţia din cartier este explozivă şi trebuie făcut ceva”.

„După inundaţiile din vară avem şobolani în case. Dacă nu avem curent electric, seara riscăm să ne muşte copiii şi în fiecare familie există câţiva”, spune Nataşa Bacrău.

„Eu am fost nevoită să mă racordez la firul de curent electric al vecinilor, care vor să mă lase. Am o mamă paralizată şi noaptea am cele mai multe probleme”, spunea Elisabeta Motoi.

„Am furat, da, am furat curent. Poate că mă bagă la puşcărie. Ca mine mai sunt şi alţii. Trăim din ajutoare sociale şi nu ne putem permite să plătim noi decât racordarea de la poartă până în casă. Toţi vom fura curent şi în continuare, nu avem altă soluţie dacă nu primim curent electric”, susţine Doru Trandafir.

„Cu sprijinul Primăriei, noi am mai făcut lucrări similare şi am acceptat plata în rate, adică Primăria le reţinea din ajutorul social o sumă de bani pe care o vira Enel. Şi acum ar putea exista o situaţie similară, însă este nevoie de o solicitare din partea primăriei şi o negociere pentru a se stabili exact modalitatea de plată şi de efectuare a lucrărilor”, declară reprezentanţii Enel, furnizorul de energie electrică.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase