Scandal intern la PSD Hunedoara

Scandal intern la PSD Hunedoara
PSD Hunedoara şi-a spălat rufele murdare în faţa preşedintelui Mircea Geoană.

Filiala judeţeană Hunedoara a Partidului Social Democrat (PSD) pare împărţită în două tabere, după ce preşedintele organizaţiei, Victor Vaida, a fost atacat de colegi în cadrul unei şedinţe desfăşurate sâmbătă, la Deva, în prezenţa liderului PSD, Mircea Geoană. Discursul acuzator a venit imediat după ce liderul Mircea Geoană punctase în faţa consilierilor şi a primarilor social-democraţi că starea de tensiune din partid s-a încheiat şi că priorităţile sunt acum pregătirea alegerilor europene şi referendumul pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.
Vicepreşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, i-a reproşat liderului organizaţiei judeţene că nu este suficient de combativ şi că nu i-a sprijinit pe primarii PSD atunci când aceştia s-au prezentat în faţa consilierilor judeţeni şi au solicitat suplimentarea bugetelor locale. El a mai spus că reacţiile PSD la evenimente vin tardiv.

Partidul Social Democrat se află pe locul patru în opţiunile electoratului din judeţul Hunedoara, după ce a câştigat alegerile din anul 2004, a declarat vicepreşedintele organizaţiei, Laurenţiu Nistor, fost preşedinte executiv al filialei. Liderul PSD l-a acuzat pe actualul preşedinte Victor Vaida că nu mai permite ca membrii de partid să vorbească cu ziariştii şi că mesajul transmis către alegători este de slabă consistenţă. El a mai spus că preşedintele PSD Hunedoara ar deţine o firmă care derulează afaceri cu Termocentrala Mintia, a cărei conducere este liberală.
La rândul său, deputatul Cosmin Nicula, nominalizat să candideze la funcţia de primar al municipiului Deva, a declarat că există persoane din conducerea organizaţiei judeţene care nu merită să ocupe aceste locuri. El s-a ferit să facă nominalizări, chiar dacă mai mulţi membri PSD aflaţi în sala de şedinţe au cerut acest lucru. Ulterior, deputatul Cosmin Nicula a afirmat că nu s-a referit la preşedintele organizaţiei judeţene, ci la mai mulţi vicepreşedinţi şi nu a exclus posibilitatea programării unei conferinţe judeţene extraordinare de alegeri şi dare de seamă după alegerile pentru Parlamentul Europei.
Vădit iritat, preşedintele PSD, Mircea Geoană, le-a reproşat celor prezenţi la şedinţă că au ales să-şi rezolve problemele interne într-un mod public. El a spus că îl va mandata pe vicepreşedintele Ilie Sârbu să se ocupe de rezolvarea tensiunilor din cadrul PSD Hunedoara.
„Există tensiuni care s-au acumulat în timp şi care trebuiau rezolvate. Aş fi preferat să fie discutate în interiorul partidului. Mă interesează să aducem echilibrul şi forţa de luptă a organizaţiei din Hunedoara, care este puternică, dar pare puţin dezbinată”, a afirmat Mircea Geoană, care a convocat şi o şedinţă a Biroului Permanent al PSD Hunedoara.
În replică, preşedintele PSD Hunedoara, Victor Vaida, a negat că deţine o firmă care să colaboreze cu Termocentrala Mintia. Referindu-se la acuzele aduse de vicepreşedintele Laurenţiu Nistor, el a menţionat că acestea „sunt păreri ale unor membri de partid”. „La noi în partid este democraţie. Acestea au fost doar discuţii interne”, a conchis liderul PSD Hunedoara.

Mihail Stan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !