Scandal la grădiniță! Educatoare acuzată de comportament agresiv cu copiii

De Costel Demian
Reactualizat la:
49Comentarii
Scandal la grădiniță! Educatoare acuzată de comportament agresiv cu copiii
O educatoare de la grupa mică A din cadrul Grădiniței nr. 31 din Oradea și-a pus părinții în cap după ce copiii s-au plâns în repetate rânduri de comportamentul acesteia.

Primele anomalii au fost sesizate de părinți în luna noiembrie a anului 2017. Atunci, pe rând, mai mulți copii au spus acasă că educatoarea, Mirabela Murg, ar fi bătut copiii. Comitetul părinților a luat atitudine și i-a cerut directorului grădiniței să ia măsuri. În prima sesizare, depusă în 22 noiembrie 2017, aceștia au punctat mai multe motive pentru care doresc mutarea educatoarei.

Majoritatea părinților relatează faptul că atunci când își duc copiii pe tura doamnei Murg aceștia „plâng, țipă, refuză să meargă sau să rămână la grădiniță și se sperie când o văd pe doamna educatoare în afara turei ei”. Nemulțumiți, ei mai reclamă și faptul că „nu au observat deloc evoluție la copii după tura doamnei Murg. Copiii nu învață poezii, cântece, jocuri, noțiuni de igienă sau de comportament, ca și după tura doamnei Cristina”.

Relatări din partea copiilor

În cererea formulată către direcțiune, comitetul părinților a prezentat și o parte din lucrurile spuse de copii după grădiniță, acasă: „Doamna Mirabela i-a bătut pe David și pe George”, „Mirabela l-a lovit pe Darius cu mașina”, „Mirabela bate piii”, „Pe Cristina o iubesc, pe Mirabela nu, pentru că bate copiii”.

Părinții mai spun că educatoarea nu se sfiește nici să le aplice pedepse celor mici. Îi închide în dulap, îi amenință cu bătaia sau îi duce într-o altă încăpere, unde îi „scutură”, acestea fiind doar câteva dintre pedepsele aplicate copiilor.

Totodată, aceștia sunt nemulțumiți de faptul că „doamna Murg a sugerat și recomandat ca unii copii să fie luați de la grădiniță după prânz, înainte de a se culca”.

În urma acestor plângeri, părinții spun că directorul Nicolae Ungur le-ar fi promis că o va muta de la grupă și că va aduce o altă educatoare. Zis și făcut: la scurt timp, o educatoare nouă a venit la grupa pregătitoare A.

Nici nu s-au calmat spiritele, că în februarie părinții au avut parte de o surpriză. Doamna Murg s-a întors la grupă, iar ei au fost informați că aceasta a fost în concediu medical pe perioada cât a absentat. Șirul descoperirilor au continuat și s-a mai descoperit că aceasta ar fi încercat să își găsească un post la alte grădinițe, însă ar fi fost refuzată, că educatoarea ar fi plecat cu scandal și de la precedenta grădiniță, acolo unde ar fi aplicat diverse pedepse celor mici (îi închidea în debara și stingea becul).

Sesizare la ISJ Bihor

Dezamăgiți că educatoarea a revenit la grupă și nu se ține cont de doleanțele lor, părinții au mers în audiență la Inspectoratul Școlar Județean și au depus o plângere în care au sesizat aceleași fapte.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Bihor, Claudiu Damian, faptele reclamate de părinți sunt verificate de o comisie a inspectoratului. În termen de 30 de zile ancheta va fi finalizată, iar unitatea de învățământ va primi raportul de la ISJ, pe baza căruia va putea decide ce măsuri se vor lua.

Anchete în curs

În februarie, s-a depus o nouă solicitare la direcțiune, prin care se cerea un răspuns la plângerea înaintată în luna noiembrie. Contactat de Bihon&JB, directorul Nicolae Ungur a precizat că în perioada în care doamna Murg a fost în concediu medical nu se putea desfășura o anchetă, iar după ce a revenit s-a instituit o comisie de cercetare disciplinară, care va întocmi un raport și îl va înainta Consiliului de Administrație. În cazul în care, în cadrul anchetei, vor fi constatate abateri disciplinare, acesta va decide ce sancțiuni se vor aplica.

Directorul a evitat să se pronunțe asupra cazului, spunând că „este prea devreme, trebuie să vedem dacă faptele sunt așa cum spun părinții”.

Rezultatul celor două anchete va fi comunicat Consiliului de Administrație, care urmează să stabilească ce măsuri se impun. Părinții sunt însă îngrijorați că se încearcă amânarea unei decizii sau minimalizarea faptelor, pentru a fi dus la capăt anul preșcolar.

Sătui de promisiuni și de amânări, unii dintre părinți sunt hotărâți să apeleze la serviciile altei grădinițe în cazul în care situația nu se va rezolva. De asemenea, se dorește înlocuirea de la grupă a educatoarei Murg.

Contactată de BIHON&JB, educatoarea Mirabela Murg a precizat că nu știe nimic despre cele două anchete disciplinare sau despre plângerile părinților și că „acuzațiile sunt nefondate”.49Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor