Scandal la prezentarea auditului secret de la Poli: mai multi consilieri au parasit sala

De A.S.
Reactualizat la:
Scandal la prezentarea auditului secret de la Poli: mai multi consilieri au parasit sala
Mai mulţi consilieri locali şi judeţeni au părăsit sala de consiliu de la Palatul Administrativ în timpul prezentării rezultatelor auditului făcut de o firmă privată de consultanţă la Poli Timişoara. Aleşii au fost nemulţumiţi că nu au primit un raport scris cu privire la auditul comandat de Consiliul Judeţean Timiş şi plătit din bani publici, ci li s-a făcut doar o prezentare în PowerPoint, şi că au fost puşi să semneze o clauză de confidenţialitate.

Auditul comandat de Consiliul Judeţean Timiş a costat 15.000 de euro şi a fost plătit din bani publici. Pe baza acestui raport, autorităţile locale şi judeţene, împreună cu reprezentanţii Universităţii Politehnica, ar trebui să ia o decizie în privinţa preluării unui pachet de 51% din acţiunile FC Politehnica Timişoara.

Consilierii locali şi judeţeni s-au reunit miercuri la Palatul Administrativ pentru a li se prezenta rezultatele auditului făcut de KPMG la Poli. Situaţia nu a fost prezentată public, auditul fiind confidenţial. Ceea ce i-a nemulțumit pe mulţi dintre aleşi a fost că nu au primit un raport în scris asupra situaţiei de la Poli, dar în schimb au fost puşi să semneze o clauză de confidenţialitate la intrare. În aceste condiţii, mulţi dintre ei au părăsit sala.

„Unii consilieri locali şi judeţeni au părăsit sala pentru că nu au primit materialul în scris pentru a-l putea studia, ci s-a făcut doar o prezentare. Un reprezentat al firmei a făcut prezentarea. Firma nu cred că s-a opus, dar unii dintre liderii de partide nu au fost de acord. Eu cred că subiectul ar trebui tratat cu mare seriozitate şi orice răspuns am da ar trebui dat în cunoştinţă de cauză. Eu am insistat ca beneficiarul, Consiliul Judeţean Timiş, şi firma să fie de acord ca materialul să le fie prezentat şi în scris consilierilor”, ne-a declarat viceprimarul Timişoarei Adrian Orza, prezent la discuţii.

Mult mai vehemenţi au fost cei care au ieşit afară din sală.

„Dăm 15.000 de euro şi acum ni se cere să semnăm pentru confidenţialitate. Cum şi-a permis Ostaficiuc (n.r. – preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc) să semneze această clauză? Efectiv am fost aduşi aici ca nişte proşti. De multe ori suntem puşi în situaţia să votăm şi habar nu avem ce. (…) Nu mi se pare normal ca după ce am aprobat un audit acela să fie secret. Eu pot să am garanţia că ceea ce-mi prezintă pot folosi în luarea unei decizii?”, se întreabă consilierul judeţean Adrian Negoiţă. Preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, a absentat de la şedinţă.

„Ne-au pus să semnăm la intrare un raport de confidenţialitate fără să ni se dea un raport al auditului. Nu ni se pare normal. Mai mult de jumătate dintre consilieri au părăsit sala. Auditul a costat 15.000 de euro, este un audit plătit din bani publici. Şi se cheama ”Investigaţii privind unele activităţi comerciale la SC Poli””, susţine consilierul local Radu Ţoancă.

Cert e că, în această situaţie, aleşii nu au ajuns la nicio concluzie, iar discuţiile pe tema Poli vor continua în spatele uşilor închise.

„Nu am luat nicio decizie. Clauza de confidenţialitate poate fi înţeleasă până la un anumit punct, dar nu atunci când discutăm de bani publici. Nu clauza în sine a creat nemulţumiri, ci faptul că nu ne-a fost prezentat un raport scris, ci s-a făcut doar o prezentare în PowerPoint. Nu am primit un raport care să poată fi studiat în amănunt pentru a putea lua o decizie. Eu, ca şi consilier, aştept să primesc acest raport. Tot ceea ce nu ţine de activităţile private ale societăţii comerciale care administrează clubul Poli ar trebui să fie public, având în vedere că acolo s-au primit bani publici. E un raport asupra activităţii financiare a clubului. Discuţiile urmează să continue”, a conchis consilierul judeţean Leontin De Maio.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !