Scandal monstru în fotbalul românesc

2Comentarii
Scandal monstru în fotbalul românesc
Cazul „Valiza“ a dat drumul robinetului cu vorbe grele în fotbalul românesc. Un nou conflict de proporţii a izbucnit ieri în fotbalul românesc.

 Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, a deschis un alt front de război cu eternii săi adversari de la FRF, Ionuţ Lupescu şi Florin Prunea, susţinând că directorul general şi responsabilul cu relaţiile externe au tras sforile pentru ca Steaua să fie pedepsită în cazul „Valiza“. Presiunile au fost exercitate de ce doi federali asupra lui Daniel Florea, preşedinte la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal şi totodată finul lui Ionuţ Lupescu.

Presiunile conducerii FRF


„Gazeta Sporturilor“ a publicat ieri, sub semnătura redactorului- şef Cătălin Tolontan, un articol în care erau relatate dialoguri şocante purtate între oameni implicaţi direct în acest caz şi lideri de la FRF, având ca subiect luarea unei decizii în cazul „Valiza“.
 
Conform mărturiilor respective, Mircea Sandu şi Ionuţ Lupescu l-au forţat pe Daniel Florea să ia o hotărâre anti-Steaua, club care risca să fie scos din Liga Campionilor, dacă acuzaţia de corupţie, asumată de Comisia de Disciplină şi de Comisia de Apel, ar fi fost menţinută. Până la urmă, vicecampioana a scăpat nepedepsită din acest scandal, în timp ce FRF crede că steliştii au cumpărat bunăvoinţa şefului comisiei. Naşu’ respinge acuzaţiile, pe care Cernat nu le poate proba, deoarece martori la discuţie au fost doar angajaţi aserviţi lui Sandu.
 
„Au încercat să influenţeze decizia lui Florea“

Disputa s-a mutat ieri pe „tărâmul greilor“, cazul reprezentând o oportunitate pentru Dragomir să-i „faulteze“ pe „lupii tineri“ Lupescu şi Prunea, cu care se duelează de multă vreme.

Dragomir a atacat primul ieri, scoţându-l din ecuaţie pe Mircea Sandu. Preşedintele ligii e conştient că nu e bine să atragă adversitatea întregii echipe federale, motiv pentru care l-a sărit pe Sandu!

„Lupescu şi Prunea au încercat să influenţeze decizia lui Florea în cazul «Valiza». Daniel Florea mi-a spus, într-un raport, că a primit telefoane de ameninţare din partea lui Ionuţ Lupescu şi Florin Prunea pentru a lua o decizie în defavoarea Stelei. Au încercat să influenţeze decizia lui Florea. Nu am spus acest lucru până acum, pentru că s-ar fi interpretat că doresc să mă răzbun pe cei doi oficiali ai FRF. Voiam să ţin secretă această informaţie, dar dacă acum a ieşit la suprafaţă, nu mai avea rost s-o ţin pentru mine“, a atacat Dragomir, care susţine că Sandu nu are niciun amestec în cazul „Valiza“. „Eu am făcut ancheta aşa cum trebuie. Mircea Sandu nu a avut nicio implicare“, a mai precizat Dragomir.

Ionuţ Lupescu, directorul general al FRF, pentru „Gazeta Sporturilor“:“Noi am vorbit ca de la naş la fin cu mai multe zile înainte. Şi, într-adevăr, am discutat şi despre caz. Dar în alt sens. Îi spusesem mai demult că, în aceste dosare dificile, ar trebui să se întrunească cei trei şefi de comisie şi să se meargă pe aceeaşi linie.”

FLORIN PRUNEA:
„O perdea de fum, un comportament de miliţian!“

Revenit din Italia, unde a însoţit naţionala de tineret la Pistoia, Florin Prunea l-a atacat fără menajamente pe „Corleone“. Oficialul FRF vorbeşte, fără să poată proba, despre comisioane în cazul vânzării drepturilor TV a meciurilor din Liga I şi prelungeşte ofensiva invocând problemele din instanţă ale şefului LPF.
 
EVZ: Florin, Dumitru Dragomir a spus că ai urmărit să influenţezi decizia CAF în cazul „Valiza“. Cum comentezi?
Florin Prunea:
E o perdea de fum, un comportament tipic de miliţian, care doreşte să ascundă adevăratele probleme ale fotbalului românesc.

Care sunt adevăratele probleme?
Sunt drepturile de televizare ale partidelor din Liga I, mai precis modul cum au fost ele vândute. Au existat anumite comisioane ilegale care s-au plătit…

Crezi în existenţa raportului întocmit de preşedintele CAF?
Îi cer lui Dragomir să facă public acest raport! Dacă e adevărat că el există, îi voi acţiona în judecată şi pe el, şi pe Florea! Eu ştiu altceva! Şi anume că Dragomir ar fi influenţat ca decizia comisiei să fie favorabilă Stelei. Schimbarea deciziei s-a făcut pe mari interese. Au fost trei persoane care au luat în jur de 500.000 de euro…

Când se va termina disputa dintre tine şi Lupescu, pe de o parte, şi Dumitru Dragomir, pe de alta?
Se va opri în septembrie, când Dragomir va fi arestat! Dosarele lui sunt deja pe rol în instanţă, iar el se va duce acolo unde îi este locul şi unde a mai fost! Adică la puşcărie!

DUMITRU DRAGOMIR:„Nici pe timpul Scorniceştiului nu se întâmpla aşa ceva“

Dumitru Dragomir le-a cerut ieri demisia lui Prunea şi lui Lupescu. În replică la acuzele formulate de Prunea, „Corleone“ i-a muştruluit pe federali că n-au fost transparenţi când au organizat licitaţia privind vânzarea drepturilor TV a jocurilor din liga secundă.
 
EVZ: Domnule Dragomir, aţi spus că Prunea şi Lupescu l-au presat pe Cernat să dea o decizie împotriva Stelei…
Dumitru Dragomir:
Am patru martori că aşa mi-a spus Cernat! Eu chiar am vrut să-i apăr pe Lupescu şi pe Prunea. L-au sunat şi l-au certat pe Cernat, cerându-i să-l cureţe pe Becali şi pe Steaua!

Despre Mircea Sandu nu spuneţi nimic?
El a dat telefon ca să se respecte legea! Mircea Sandu n-are nicio vină în acest caz. Vă spun pe cuvânt de onoare!

Prunea contraatacă spunând că adevărata problemă este modul cum s-au vândut drepturile TV…
E tâmpenie ce spune ăsta! Aşa au vâdut ei drepturile TV, la Divizia B! Eu am făcut licitaţie, cu presa de faţă. Ceea ce au făcut în cazul „Valiza“ Prunea şi Lupescu este fără precedent! Altfel, sunt vai de capul lor! Le dădea telefon din puşcărie Rădulescu şi le spunea ce să facă, fiindcă ei nu sunt în stare să gândească!

Prunea mai spune că ar trebui să înfundaţi puşcăria…
Ce să spună şi boul ăsta! Chiar dacă şi-ar da demisia, tot n-ar fi suficient în cazul lor! Trebuie să se sesizeze DNA-ul şi DIICOT-ul. Este o imixtiune fără precedent! Nici pe timpul Scorniceştiului nu se întâmpla aşa ceva!

 

Sursa:evenimentul zilei2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor