Scandalul insulinei care va expira

3Comentarii
Scandalul insulinei care va expira
ORADEA – Dr. Amorin Popa, şeful secţiei de Diabet de la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea cât şi şeful Centrului de Diabet judeţean a fost acuzat de către o parte a presei că a primit o donaţie de 1000 de doze de insulină din partea unei farmacii pe care le-a dat prin farmacia Policlinicii bolnavilor de diabet, deşi ştia că acestea vor expira la sfârşitul lunii aprilie.

Ieri, conducerea Spitalului Judeţean, reprezentată de managerul Emil Popovici Muţ şi de către directorul medical, dr. Cornel Popa, alături de care s-a aflat şi dr. Amorin Popa au organizat o conferinţă de presă prin care s-a dorit liniştirea apelor. Mai precis, dr. Popa Amorin şi managerul Muţ au venit în faţa presei cu documentele care atestă data când s-a preluat donaţia cât şi pacienţii şi cantitatea care a fost dată până acum.

„Acest tip de insulină se dă la pacienţii pentru a cărui administrare e nevoie de avizul Comisiei judeţene de la nivelul CAS Bihor. Noi în prezent avem lista cu persoanele, medicii şi data exactă la care s-a acordat insulina, toate având prescriere pentru 30 de zile”, susţine managerul Muţ.

Se declară responsabil
Dr. Amorin Popa susţine că se declară în faţa pacienţilor săi responsabil pentru tot ceea ce s-a prescris: „Noi am primit donaţia în februarie. O donaţie foarte importantă, având în vedere că valora 400 de milioane de lei vechi. Am prescris insulina doar pe o lună, aşa cum şi cerea CAS-ul care a schimbat prescrierea normală de la trei luni, din cauza fondurilor”, se apără dr. Popa, care a adăugat că insulina când expiră nu devine toxică, aşa cum s-a speculat, ci doar inactivă.

„Eu sunt responsabil pentru acest fapt. Fiind şi membru în Comisia de Diabet de la nivelul Ministerului Sănătăţii, nu cred că aş face ceva care să dăuneze pacienţilor mei. Le transmit tuturor bolnavilor care se află pe insulină să stea liniştiţi”, susţine dr. Popa.

Anchetă
Se pare că tot scandalul a pornit de la dr. Aurel Babeş, fostul şef peste Diabet, care a sesizat în urmă cu două săptămâni faptul că insulina expiră în aprilie. „Noi vom face o anchetă pe secţia de Diabet să vedem care e situaţia. Dacă vom constata că insulina care ar putea fi prescrisă ar expira înainte de a fi folosită, o vom trimite înapoi farmaciei care a donat-o”, susţine managerul Muţ.

Viorica Borz3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor