Scapă autostrada de o nouă rundă de contestații?

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
12Comentarii
Șantierul autostrăzii de la Biharia depinde de condițiile meteo
Șantierul autostrăzii de la Biharia depinde de condițiile meteo
Luni a fost ultima zi când s-au putut depune contestații pentru loturile 1 și 2 ale secțiunii Suplacu de Barcău – Borș, ce fac parte din Autostrada A3 Transilvania.

Lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș, lung de 26,35 km, a fost încredințat de CNAIR asocierii Construcții SA (România) – Hidroelektra Mehanizacija D.D. Croația, pentru 75,7 milioane de euro, fără TVA. De-a lungul traseului va fi amenajat un nod rutier la km 24+525 și vor fi construite sau finalizate 19 poduri, pasaje și viaducte. Inițial, Selina – Trameco fusese dată câștigătoare, după ce în primă fază asocierea româno-croată fusese descalificată. Însă după ce aceasta a contestat, CNAIR a desemnat-o câștigătoare.

Asocierea Trameco SA – Vahostav SK Slovacia – Drumuri Bihor SA a câștigat și lotul 2 Chiribiș – Biharia, lung de 28,55 km. Tremeco lucrează deja la lotul 3, cuprins între granița cu Ungaria și Biharia (DN 19 Oradea – Satu Mare). Pentru lotul Chiribiș – Biharia, licitația a fost câștigată cu o valoare de 68,3 milioane euro, fără TVA. Strabag contestase, Curtea de Apel București a întors decizia la CNAIR, care a păstrat câștigătorul inițial. Astfel, compania locală patronată de Beniamin Rus are continuitate, ca front de lucru, între Borș și Chiribiș, pe o lungime de 34 de kilometri de autostradă! De-a lungul traseului vor fi construite sau finalizate 18 poduri, pasaje și viaducte.

În doi ani

Dacă Selina – Trameco își propune să finalizeze lotul dintre granița cu Ungaria și Biharia până anul viitor, în schimb celelalte loturi, până la Chiribiș, respectiv Suplac, ar trebui finalizate în următorii doi ani, din care primele șase luni sunt alocate proiectării. Executanții și-au asumat o perioadă de garanție a lucrărilor de 10 ani.

Patronul grupului Selina, Beniamin Rus, ne-a declarat că în următoarele două luni șantierul de la autostradă, de lângă Biharia, se va dezvolta în mod considerabil dacă nu apar noi intemperii meteo.

Prefectura Bihor informează că CNAIR a stabilit constructorii pentru loturile 1 și 2 ale Autostrăzii Transilvania, secțiunea Suplacu de Barcău - Borș. În urma procesului de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurii de proiectare și execuție pentru finalizarea Autostrăzii Transilvania, sec...
Guvernul Dăncilă a aprobat, miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru drumul ce va lega Centura Municipiului Oradea de Autostrada Transilvania A3. Drumul este prevăzut cu două benzi pe sens, fiind proiectat la profil de autostradă, cu separator pe axul drumului. Magistrala de transport es...
Drumul de legătură dintre Oradea și Autostrada A3 se arată a fi un proiect cât se poate de sofisticat, așa cum îi șade bine unei artere la profil de autostradă peri-urbană. În cei 19 kilometri ai „autostrăzii de Oradea”, pe lângă felurite pasaje, sunt prevăzute trei mari noduri rutiere și trei po...12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor