Scaunele celebrului Ford oltenesc sunt realizate cu componente din Timis

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Scaunele celebrului Ford oltenesc sunt realizate cu componente din Timis
Scaunele celebrului Ford oltenesc sunt realizate cu componente din Timis
Dacă sunteţi bănăţean şi vă gândiţi să achiziţionaţi unul dintre variantele celebrului Ford oltenesc, B Max, va trebui să fiţi mândri. Scaunele care vă vor purta în călătorii sunt realizate la Jimbolia şi la Timişoara.

Două din cele trei componente de bază ale scaunelor folosite la „mobilarea” autoturismului fabricat la uzina Ford din Craiova sunt „Made in Timiş”. Este vorba de părţile metalice, produse la Jimbolia, respectiv perinele din burete care poartă marca Spumotim Timişoara.

Aceste componente sunt preluate de la fabricile timişene şi duse la Craiova unde compania producătoare, Johnson Controls, cea care deţine şi cele două unităţi din Timişoara şi Jimbolia, le asamblează şi le transmite mai departe la uzina Ford. Doar husele sunt realizate la o fabrică din Piteşti.

Compania producătoare a scaunelor a dezvoltat şi produce structurile metalice pentru scaunele din faţă şi din spate. Şinele de scaune oferă o caracteristică unică în segmentul minivan: un dispozitiv de blocare cu angrenare permanentă. Acesta permite ca scaunele din faţă să fie blocate în poziţie după ce sunt reglate cu cel puţin un element de blocare pe şină.  Tehnologia, care anterior putea fi întâlnită numai la segmentele de vehicule superioare, sporeşte siguranţa pasagerului.

În ianuarie 2012, compania a deschis în Craiova o fabrică de scaune special pentru a deservi fabrica Ford din apropiere, unde modelul B-MAX este produs.

Johnson Controls fabrică componentele de scaune ale modelului minivan tot în România. Componentele metalice sunt realizate în fosta fabrică C. Rob. Hammerstein din Jimbolia. De asemenea, componentele din spumă poliuretanică pentru pernele scaunelor sunt produse în fosta fabrică Spumotim din Timişoara, iar husele de scaune sunt realizate la Piteşti.

Vă reamintim că Johnson Controls a achiziţionat, la finalul anului 2011, societatea timişoreană Spumotim, după ce avusese o colaborare de ani buni cu aceasta. Fabrica de la Jimbolia a intrat în proprietatea companiei americane în decembrie 2010, atunci când a achiziţionat filiala din Germania a C. Rob. Hammerstein

Odată cu integrarea specialistului în componente metalice C. Rob. Hammerstein şi a diviziei auto a specialistului în spumă Spumotim, Johnson Controls oferă în România componente de scaune cheie care provin dintr-o singură sursă.

„Johnson Controls a dezvoltat un sistem de scaune inovator pentru la fel de inovatorul Ford B-MAX, care este deopotrivă sportiv şi elegant. Suntem mândri să contribuim cu expertiza noastră la valoarea acestui nou model minivan”, a declarat Beda Bolzenius, preşedinte Johnson Controls Automotive Experience.

Întrucât Ford B-MAX nu este prevăzut cu stâlpi B, facilitând pătrunderea şi ieşirea din vehicul, a fost necesară o soluţie specială pentru montarea centurilor de siguranţă. Johnson Controls a dezvoltat scaunele din faţă ale modelului minivan cu monturi încorporate pentru centura de siguranţă, fără a compromite siguranţa. Până acum, astfel de scaune, denumite scaune cu centură încorporată, erau întâlnite în special la maşinile sport coupé şi decapotabile.

Johnson Controls este lider global în domeniul scaunelor auto, al sistemelor de plafon, uşi şi panouri de instrumente, precum şi al componentelor electronice pentru interiorul autovehiculelor. Sprijinim toţi marii producători auto în diferențierea autovehiculelor lor pe piaţă, prin intermediul produselor, tehnologiilor şi capacităţilor noastre avansate de producţie. Cu 240 de locaţii în întreaga lume, ne aflăm acolo unde clienţii noştri au nevoie de noi. Clienţii au apreciat confortul şi stilul produselor noastre, de la componente individuale la interioare complete. Datorită capacităţii noastre globale, echipăm aproximativ 50 de milioane de automobile pe an.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !