Scena Teatrului va fi gata în decembrie

De Veronica Bursaşiu
2Comentarii
Se lucrează la scena Teatrului
Se lucrează la scena Teatrului - © Foto: newsbihor
Lucrările au ca scop refacerea scenei de la Teatrul „Regina Maria”. Constructorii sunt Drum Asfalt SRL, în asociere cu Trameco SA și Energolux Impex SRL.

Se montează structura metalică circulară a scenei Teatrului Regina Maria din Oradea. Elemente structurii metalice ale scenei au ajuns la Oradea în urmă cu câteva zile. Un proces mai lung va fi cel al montării pardoselii scenei, anticipează constructorul. „Sistemele de control au fost introduse în stâlpul de susținere central, iar motoarele care vor opera partea turnantă a scenei vor fi amplasate în perioada următoare. După finalizarea structurii, urmează procesul îndelungat al montării pardoselii scenei”, a spus impresarul Teatrului Szigligeti pentru newsbihor.

În paralel cu asamblarea structurii de susținere, se realizează mecanizarea ștăngilor, întregul ansamblu urmând să devină funcțional până în 25 noiembrie, inaugurarea noii scene urmând să aibă loc în decembrie. Scena Teatrului „Regina Maria” este refăcută ca urmare a unui parteneriat cu Teatrul Csokonai din Debrecen, care este liderul proiectului ,,Romanian-Hungarian cross-border incubator for performing arts”.

Parteneri în proiect sunt Primăria Municipiului Debrecen și Teatrul Szigligeti din Oradea. Valoarea integrală a proiectului este de 7.495.587 de euro, din care Teatrului Szigligeti îi revine 1.029.546 de euro, sumă compusă din finanțarea nerambursabilă ERDF (824.048,61 de euro), cofinanțarea din bugetul de stat (126.031,55 de euro), respectiv contribuția proprie a Teatrului Szigligeti, în valoare de 79.465,84 de euro.

Modernizarea scenei se realizează în cadrul proiectui ,,Incubator cultural transfrontalier româno – maghiar pentru arta spectacolului – Romanian-Hungarian cross-border incubator for performing arts”, finanțat în cadrul programului Interreg V-A România-Ungaria. Practic, în proiect va fi schimbată podeaua, vor fi reînnoite sistemele de sunet, lumini și regie tehnică, podul scenei va fi parțial mecanizat, se vor achiziționa și monta trape, dar și o scenă turnantă.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor