Scenografii 3D, musical-uri, magie la Festivalul Arcadia

Scenografii 3D, musical-uri, magie la Festivalul Arcadia
Timp de o lună, teatrul orădean îi invită atât pe cei mici, cât şi pe cei mari să pătrundă în universul magic al poveştilor.

Festivalul de teatru pentru copii Arcadia a ajuns la a III – a ediţie. El îşi va deschide porţile teatrului la fiecare sfârşit de săptămână a lunii iunie, începând cu 4 iunie până în 26 iunie, pentru toţi iubitorii de spectacole de teatru de păpuşi. Organizatorii au pregătit evenimente pentru spectatori de toate vârstele, cu spectacole dedicate bebeluşilor (0 – 3 ani), spectacole cu marionete şi cu păpuşi ingenioase, scenografii 3D, musical-uri pentru copii, spectacole de magie şi concerte în aer liber.

Participanţii se vor putea reîntâlni cu personajele care le-au fermecat imaginaţia. În Oradea vor poposi Făt-Frumos, Greuceanu, Peter-Pan, Aleodor Împărat, Muck cel Mic, Micul Prinţ, Robin Hood, Jules Verne, Bau – Bau şi cea mai fioroasă familie de zmei, însoţită de mămica lor. Să vă spunem un secret, eroii care îi vor învinge pe zmeii cei poznaşi, vor fi chiar copiii din public.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Surprizele nu se încheie aici. În săptămâna 13 – 19 iunie, Festivalul Arcadia iese din teatru şi se mută în Cetatea Oradea, unde vor avea loc o serie de activităţi şi evenimente pentru copii. De luni până vineri se vor desfăşura ateliere tematice, menite să provoace creativitatea, îndemânarea, spiritul de aventură şi curajul fiecărui copil. Atelierele vor fi susţinute de către Cercetaşii României, care vă aşteaptă la construit de zmeie, pictură pe piatră, lemn, tricouri, origami, quilling, treasure hunt şi, pentru cei mai curajoşi, un traseu de alpinism.

De asemenea, în Cetate vor avea loc şi reprezentaţii de teatru în aer liber, iar la sfârşitul acestei săptămâni aventurile celui mai cunoscut pinguin tenor, îndrăgitul Apolodor, cu Ada Milea pe post de dirijor şi prietenii ei din cor, vor poposi în amfiteatru cu un concert încântător. Atenţie! Acest concert este dedicat numai copiilor cuminţi. Pentru cei mai puţin ascultători, Ada Milea şi Bobo Burlăceanu au pregătit puţin mai târziu un concert exact pe gustul lor.

Tot în intervalul 13 – 17 iunie, cei mai mici spectatori sunt aşteptaţi la Sala Arcadia ca să pătrundă pentru prima oară în lumea teatrului prin cele patru spectacole dedicate bebeluşilor.

Show cu baloane uriaşe

Toţi participanţii sunt poftiţi la un show extraordinar cu baloane de săpun uriaşe, la work-shop-ul itinerant „Carousel performance” dedicat actorilor şi pasionaţilor de actorie, precum şi la o expoziţie de afişe din cadrul Teatrului Arcadia realizate de graficianul Trifan Laszlo timp de 20 de ani.

La ediţia din acest an al festivalului sunt invitate teatre şi trupe independente din Bucureşti, Galaţi, Arad, Alba – Iulia, Cluj Napoca, Timişoara şi Ploieşti, însumând un 150 de invitaţi, 12 spectacole în spaţii convenţionale şi 6 evenimente în Cetatea Oradea.Manifestări în Festival: Festivalul „Floare de Lotus” al Cercului de Teatrul de la Palatul Copiilor şi Elevilor Oradea, Festivalul concurs între licee „Oglindirea sufletului în literatură”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !