Schimb de replici Băsescu – Tăriceanu

3Comentarii
Schimb de replici Băsescu – Tăriceanu
Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu au avut un schimb de replici, vineri, la Automobile Craiova, primul-ministru apreciind că prezenţa şefului statului demonstrează că acesta a înţeles importanta taxei auto, iar Băsescu replicând că Citroen “este puternic protejată”.

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu au avut acest schimb de replici, vineri, în faţa angajaţilor de la Automobile Craiova.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a mulţumit preşedintelui Traian Băsescu pentru că este prezent la ceremonia de preluare a Automobile Craiova de către Ford, apreciind că acesta a înţeles astfel, în final, că taxa auto este utilă şi nu reprezintă o ambiţie personală.

În replică, şeful statului i-a spus premierului că nu ştie cât de importantă este taxa auto şi cât de mult a ajutat acest lucru Ford, dar cu siguranţă Citroen a fost ajutată: “Nu ştiu cum a ajutat până acum taxa auto Ford, dar deocamdată Citroen este puternic protejată”.

Tăriceanu i-a răspuns preşedintelui: “Îmi pare rău că preşedintele nu a înţeles de ce am venit, dar sunt convins că dumneavoastră aţi înţeles cât de importantă este această taxă auto”.

Traian Băsescu a revenit la microfon, în faţa celor aproximativ o sută de angajaţi ai fabricii de automobile, spunând: “Ştiţi care este obiceiul unui comandant de navă? Să-şi ducă nava la ţintă şi să pună nava la cheu. Domnul prim-ministru era mai înainte lângă mine, păcat că a plecat”.

Cei doi au coborât apoi de pe podium îndreptându-se în direcţii diferite.

Ulterior, premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a răspuns preşedintelui Băsescu după ce acesta l-a acuzat că susţine compania Citroen prin taxa auto şi a afirmat că firmele constructoare de drumuri, “prietene” ale şefului statului, îşi majorează anual cifra de afaceri prin licitaţii adjudecate la preţuri duble.

“În ultimii ani am văzut cum prietenii domnului preşedinte, firme constructoare de drumuri, îşi cresc cifra de afaceri de la an la an şi cu ajutorul prietenilor domniei sale, obţin licitaţii unde al doilea ofertant dă 15 milioane euro pentru executarea unor lucrări şi câştigă cel care cere 30 de milioane euro. Şi ştiţi firmele la care mă refer”, a spus Tăriceanu presei, fără a menţiona numele acestor firme.

El a precizat că este preocupat nu de câteva sute de voturi în plus, ci de viitorul industriei auto româneşti, şi a arătat că persoanele care vor să deţină maşini poluante trebuie să “contribuie”, prin taxa auto.

În urmă cu trei săptămâni, Tăriceanu a afirmat că modul în care un consorţiu român a obţinut, la un preţ dublu, contractul de lucrări la un tronson de autostradă, în dauna companiei austriece Alpine, este de resortul Parchetului, de la care aşteaptă un răspuns prin clasarea cazului sau acuzarea vinovaţilor.

El nu a precizat atunci contractul la care se referă şi nici numele consorţiului câştigător, arătând doar că subiectul a fost discutat în întâlnirea de la Guvern cu cancelarul austriac Alfred Gusenbauer.

Consorţiul condus de PA&Co International, în asociere cu Euroconstruct Trading ’98 şi Serch Corporation, a obţinut în 2006 un contract de reparaţii la autostrada Bucureşti-Piteşti, pentru 30 de milioane euro, deşi a cerut un preţ de două ori mai mare decât oferta depusă de Alpine Mayreder din Austria, în asociere cu Alpine SA şi Consilier Construct.

Preţul propus de compania austriacă a fost de circa 16 milioane de euro, aproape jumătate faţă de cel inclus în oferta câştigătoare.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor