Schimb valutar cu semnătură

Schimb valutar cu semnătură
ORADEA – Gata cu păcălelile caselor de schimb valutar care practică mai multe preţuri pentru schimbul valutei în numerar şi CEC-urilor. Cristiana Bigan, şefa OJPC Bihor, ne-a informat că clienţii caselor de schimb valutar care desfăşoară schimbul valutar şi prin alte metode decât bancnotele (CEC, vauchere) vor semna un accept de schimb valutar atunci când efectuează o tranzacţie.

„Este vorba despre un document care se întocmeşte de către firma care efectuează tranzacţia. Clientul este informat în scris despre suma pe care urmează să o primească după efectuarea tranzacţiei. Dacă este de acord semnează, dacă nu, poate refuza şi tranzacţia nu se mai efectuează”, ne-a precizat Cristiana Bigan. Acceptul de schimb valutar este reglementat de Normele BNR. „La toate băncile se întocmeşte un buletin de schimb valutar. Aceste case de schimb valutar nu emit decât bon fiscal. Pentru a veni cu măsuri suplimentare de precauţie, casele de schimb valutar care desfăşoară astfel de schimburi în Oradea – Exchange şi Saralex – vor emite astfel de documete”, a subliniat Bigan.

Mai puţine reclamaţii

În felul acesta se va micşora şi numărul cetăţenilor nemulţumiţi, care din cauza neatenţiei au fost păcăliţi la schimbul valutar. Emiterea acceptului de schimb valutar rezolvă şi nedumerirea unuia dintre cititorii Jurnalului bihorean vizavi de activitatea acestor case de schimb valutar. „În mod normal ar trebui ca fiecare casă de schimb valutar să afişeze doar două sume la o valută: cumpărare şi vânzare. Clientul neatent este pus în dificultate prin afişarea sumei la cumpărarea de CEC-uri”, spune Mihail Ursu, din Oradea. Nu se va mai întâmpla aşa. „Conform articolului 18 din Normele BNR, operaţiunile de schimb valutar efectuate de către Exchange şi Saralex se vor face cu acordul de voinţă a părţilor. Pentru fiecare tranzacţie, casele de schimb valutar vor întocmi un formular de acceptare a schimbului valutar, care va fi semnat de părţi înainte de întocmirea bonului fiscal pentru schimbul valutar”, a declarat şefa OJPC Bihor.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !