Schimb valutar filmat

Schimb valutar filmat
Tranzacţiile valutare vor fi înregistrate audio-video pentru rezolvarea reclamaţiilor ulterioare.

Numărul mare de sesizări şi reclamaţii referitoare la schimburile valutare a determinat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor să pună piciorul în prag. Astfel, potrivit unui proiect de ordin emis de ANPC, caselede schimb valutar vor fi obligate să instaleze sisteme audio-video lângă ghişeu.

Sistemele audio-video cu sonor vor funcţiona pe perioda programului zilnic de lucru. Informaţiile înregistrate pe aceste sistemele vor fi stocate pentru o perioadă de minim 30 de zile, pentru a putea fi puse la dispoziţia organelor de control.
De asemenea, în exteriorul casei de schimb valutar, cursurile de schimb valutar, atât pentru operaţiunile de vânzare, cât şi pentru operaţiunile de cumpărare, vor fi înscrise pe un panou unic, într-o culoare contrastantă faţă de culoarea de fond a acestuia.

Aceste informaţii trebuie indicate în mod vizibil, într-o formă neechivocă, uşor de citit şi vor fi prezentate într-o formă care să nu induca în eroare consumatorii. Informaţiile afişate în interior trebuie să fie identice ca valoare şi exprimare cu cele afişate în exterior.

Cursurile de schimb valutar afişate vor include comisioanele practicate de operatorul economic care desfăşoară activităţi de schimb valutar, în cazul în care acestea există.

Pe semnătură

Consumatorul va fi informat în scris, înainte de operaţiunea efectivă de schimb valutar, asupra cursului practicat şi asupra sumei ce urmează a-i fi înmânată, prin completarea unui formular de acceptare a tranzacţiei, ce va fi semnat de ambele părţi, astfel încât consumatorul să aibă posibilitatea de a face o alegere raţională. Totodată, operatorul economic trebuie să facă dovada că a informat în scris consumatorul, înainte de efectuarea tranzacţiei.

Dan Birta



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !