Schimba Maternitatea Oradea!

De Otilia Șandor
Schimba Maternitatea Oradea!
Un plan de restructurare a maternităţii vizează eficientizarea cu peste 50%.

 Un tur privind evoluţia lucrărilor la secţia de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Judeţean Oradea, dar şi la Staţionar 1 al Spitalul Judeţean, de pe str. Gheorghe Doja, a conturat configuraţii noi la aceste unităţi medicale. La secţia de obstetrică – ginecologie se vizează reducerea pierderilor respectiv eficientizarea în proporţie de peste 50%, prin restructurare.

 Renunţă la clădire

Managerul Gheorghe Carp a informat că s-a decis să se renunţe la clădirea veche (denumită „spitalul evreiesc”) şi în litigiu a Matenităţii. Activitatea de aici se va muta în clădirea nouă, iar unitatea va scăpa de cheltuieli masive la regia imobilului unde oricum nu se puteau face investiţii din pricina faptului că acesta e în litigiu de ani de zile.

La subsol se amenajează de zor vestiare şi două ateliere, la etajul întâi şi doi din clădirea nouă a maternităţii se lucrează la formarea unei secţii complexe specializată doar pentru obstetrică (gravide şi lăuze cu copii). Lucrările de aici au început cu demolarea unor pereţi, cu recompartimentarea subsolului şi celor două etaje, cu înlocuirea instalaţiilor şi ascunderea coloanelor în pardoseală. Dr. Carp spune că practic, lucrările începute la sfârşitul lui august vor fi în genul celor de la Curteanu, dar mai sofisticate şi cu mai mulţi parametri de siguranţă şi de igienă, inclusiv la uşile de la saloane, liftul mic urmând a fi şi el înlocuit curând.

După reabilitarea şi comasarea tuturor secţiilor, plus anveloparea şi termoizolarea clădirii, managerul estimează că secţia de maternitate va înregistra o eficientizare de peste 50%.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !