Schimbă viitorul Giuliei! Înoată la Swimathon pentru un copil de 3 ani cu un diagnostic dur

De Oana Farcas
Reactualizat la:
Schimbă viitorul Giuliei! Înoată la Swimathon pentru un copil de 3 ani cu un diagnostic dur
Tulburări din spectrul autist cu anomalii congenitale multiple, tulburări de echilibru, vitiligo și întârziere mentală medie, este diagnosticul Giuliei o fetiţă, de doar 3 anişori, sprijinită de Swimathon Oradea.

Fundația Comunitară Oradea organizează în data de 21 aprilie cel mai mare eveniment sportiv filantropic din comunitatea bihoreană cu scopul de a strânge fonduri destinate celor 23 de cauze locale care s-au aliniat la startul Swimathon Oradea.

„Anul acesta, pentru generozitatea voastră s-au aliniat la start 23 de cauze locale, care sunt din cele mai diverse domenii și vizează atât mediul urban, cât și cel rural: construirea sau modernizarea unor grupuri sanitare în școlile rurale bihorene; organizarea unei tabere gratuite de recreere terapeutică pentru copii cu boli oncologice; construirea, amenajarea și dotarea unei case de tip familial pentru 12 copii abandonați; achiziționarea unui microbuz care să asigure transportul copiilor, tinerilor și adulților cu sindrom Down la programul centrului de zi; recuperarea medicală a lui Rareș, Vladimir, Alex, Giulia sau Erica prin participarea la terapii de ultimă generație; oferirea sprijinului financiar și moral pentru continuarea studiilor pentru 32 elevi proveniți din familii defavorizate; sprijin pentru 10 copii proveniți din medii defavorizate să participe la activități educative pe timpul vacanței de vară; organizarea unui festival cultural de promovare a producţiilor artistice experimentale, și multe altele”, a transmis Claudia Abrudan, Director Executiv al Fundației Comunitare Oradea.

Giulia

Giulia este o fetiță de 3 anișori diagnosticată cu tulburări din spectrul autist. Ea are nevoie de 45.000 de lei pentru efectuarea unei operații de autotransplant de celule stem. O sumă mare, dar care îi poate schimba viața complet.

Rareș

La abia 3 luni viața lui Rareș s-a schimbat în urma diagnosticului de paralizie cerebrală și epilepsie simptomatică. Terapiile au ținut, vreme de 5 ani, locul copilăriei. Un destin dur pentru un copil, care își dorește să se facă bine, dar care are nevoie de 10.000 de lei pentru tratamentul și terapiile zilnice de specialitate.

Vladimir

Vladimir este un copil dignosticat cu sindromul Angelman. Zâmbește, se joacă și iubește, însă sindromul rar cu care s-a născut îl face diferit prin faptul că pentru fiecare lucru pe care un copil obișnuit îl face natural, el are nevoie de multe ore de terapie pentru a-l învăța.

Recuperarea neuromotorie a lui Vladimir costă 10.000 de lei.

Alex

Alex are 17 ani și învață la Liceul Mihai Eminescu, la profilul matematică – informatică. La naștere a fost diagnosticat cu aniridie congenitală, o afecţiune rară a ochiului caracterizată prin absenţa irisului. Cu trecerea timpului, Alex și-a pierdut total vederea ochiului drept, iar în prezent mai vede aproximativ 10% cu ochiul stâng.

Pentru a-și păstra vederea Alex are nevoie de două operații chirurgicale la Viena care includ un cost de 28.200 lei.

Erica

Energică și plină de bucurie, în ciuda bolii de care suferă, Erica riscă să rămână într-un scaun cu rotile pentru tot restul vieții. Doar o operație efectuată pe coloană, în Anglia, o mai poate salva pe micuța de aproape 4 ani care suferă de paralizie cerebrală.

Ea are nevoie de 4.500 de lei.

Cum poți să te implici?

Orice persoană care vrea să cunoască îndeamănunt aceste povești și chiar să suțină dintre acestea poate contribui online, pe site-ul Swimathon (http://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/), sau să doneze la evenimentul în sine, care are loc în 21 aprilie, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu.

Primele cinci ediții ale Swimathon-ului orădean au însemnat 81 de proiecte, implicare activă a 1.225 de înotători, peste 4.700 de susţinători și 473.372 lei adunați.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !