Schimbarea trendului în ceea ce privește deșeurile de plastic

De Simona Drimbău
2Comentarii
Plasticul, o mare problemă
Plasticul, o mare problemă - © FOTO:EPA
Orice persoană care are o idee pe această temă poate obţine 50.000 de euro.

50.000 de euro pot câştiga firmele, studenții, designerii și alți inovatori care participă un concurs de idei și proiecte care reduc deșeurile de plastic.

Organizat de Comisia Europeană, înscrierile la Concursul european pentru inovare socială, ediția 2019 se pot face până joi, 4 aprilie, ora 12:00 pe site-ul https://eusic.challenges.org/.

Cele trei proiecte care vor primi fiecare câte 50 000 euro vor fi stabilite în luna octombrie.

Concurs

Obiectivul concursului european pentru inovare socială 2019 este de a sprijini ideile și proiectele care duc la reducerea cantității de deșeuri de plastic și a aruncării de gunoaie pe domeniul public prin schimbarea și îmbunătățirea proceselor existente sau prin introducerea unor produse și inițiative noi.

Aceste inovații trebuie să reducă cantitatea de deșeuri de plastic create sau să încurajeze și să permită o mai mare reutilizare și reciclare a deșeurilor de plastic. Soluțiile ar trebui să fie adaptabile și să vizeze o schimbare la nivel sistemic și să se bazeze pe unul dintre următoarele domenii: reducerea consumului de produse din plastic de unică folosință, reciclarea, reutilizarea și valorificarea deșeurilor de plastic existente, gestionarea deșeurilor de plastic acumulate în depozitele de deșeuri și în mediu.Se finaţează proiecte care vizează modificarea comportamentului consumatorilor sau a practicilor din comerțul cu amănuntul și a celor comerciale mai extins, implementarea unor modele de afaceri alternative și optimizarea lanțurilor de aprovizionare precum şi introducerea de noi materiale adecvate pentru o economie circulară sau care oferă alternative durabile la materialele plastice pe bază de combustibili fosili.

La Concursul european pentru inovare socială se pot înscrie inovatorii sociali, antreprenori, studenți, designeri, firme, orice persoană care are o idee inovatoare și creativă cu privire la schimbarea trendului în ceea ce privește deșeurile de plastic.
Comisia Europeană a pus deja în aplicare o serie de măsuri, ca parte a unei măsuri ferme de a transforma provocarea reprezentată de deșeurile de plastic într-o acțiune pozitivă pentru viitorul Europei. Printre acestea se numără prima strategie la nivel european privind materialele platice, lansarea Alianţei Circulare privind materialele platice, precum și o campanie de angajamente voluntare. Prin aceste măsuri, Comisia pune bazele unei tranziții către o economie mai circulară, stimulând creșterea și inovarea.

Uniunea Europeană va interzice începând din anul 2021 anumite produse de plastic de unică folosinţă, care acum reprezintă 70% din totalul deşeurilor din oceanele lumii, care ameninţă continuu viaţa animalelor marine.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor