Schimbări la acordarea fondurilor europene

De Simona Drimbău
Schimbări la acordarea fondurilor europene
În ultima şedinţă de Guvern a fost aprobată hotararea privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul gestionării financiare a fondurilor europene nerambursabile aferente politicii agricole comune.


Printre modificările aduse se numără şi completarea categoriilor de beneficiari care pot solicita respectiv obţine scrisori de garanţie de la Fondurile de garantare cu unităţile şi instituţiile de învăţământ de stat din sistemul naţional de învăţământ preuniversitar. O altă modificare face referire la actualizări şi corelări financiar-contabile specifice fondurilor de garantare, posibilitatea plăţii eşalonate a comisionului pentru Scrisoarea de Garantare pentru avansul AFIR, în baza acordului de garantare încheiat cu fondurile de garantare şi emiterea biletului la ordin în numele beneficiarului de proiect, avalizat de reprezentantul legal al acestuia.

Se aduc de asemenea îmbunătăţiri a modului de calcul privind recuperarea sumelor nejustificate din avans, prin aplicarea metodei similare din OUG nr. 66/2011, respectiv doar perceperea dobânzii BNR de la momentul notificării beneficiarului cu privire la constatarea nejustificării avansului până la recuperare.

Actualizarea şi armonizarea fluxului financiar şi a conturilor contabile prevăzute în Hotararea Guvernului nr.640/2016, cu noile reglementari aprobate prin OUG nr. 10/2018 a fost de asemenea stabilită în noua hotărâre.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !