Schimbări la BAC şi la Evaluarea Naţională

Schimbări la BAC şi la Evaluarea Naţională
Noile reguli vor fi aplicate începând cu examenele din vara anului 2019.

Ponderea itemilor obiectivi va creşte cu 40% la examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională, anunță secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Ionel Florian Lixandru, precizând că astfel va fi redusă doza de subiectivism din test. Joi vor fi afișate modelele noi de subiecte.

„În urma mai multor analize pe care le-am făcut vara, pentru a încerca să eliminăm pe cât posibil diferenţele între evaluare iniţială şi cea de la contestaţii, am propus să se crească ponderea itemilor de tip obiectiv în structura subiectelor. Nu se schimbă subiectele, nu se schimbă programul. Astfel de subiecte există. Doar am dorit să creştem ponderea acestui tip de itemi tocmai pentru a evita diferenţele de evaluare şi subiectivismul în evaluarea lucrărilor”, a spus, miercuri secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Ionel Florian Lixandru.

Lixandru susţine că itemii obiectivi pot fi întrebări cu variante de răspuns multiple, o întrebare cu alegere duală, sau întrebare cu răspuns Adevărat sau Fals.

Joi vor fi afişate modele de subiecte pentru toate discipline.

SURSA:MEDIAFAX0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !