Schimbări la Permisele Auto

Schimbări la Permisele Auto
Prefectul Ilie Bolojan a anuntat luni o serie de modificari ce vizeaza Serviciul de Permise Auto, aflat în subordonarea Prefecturii. Potrivit prefectului Ilie Bolojan, programarile la Serviciul de Permise Auto vor fi mai scurte.

Astfel, începând de miercuri, 5 octombrie a.c., examenul teoretic pentru obtinerea permisului auto se va tine la sediul serviciului (str. Dunarii nr. 2), aceasta fiind si locatia pentru programarea examenului.


Bolojan a mai anuntat o serie de reduceri ale termenelor de asteptare între programare si examenul propriu-zis. Astfel, daca azi o persoana aflata la prima tentativa de obtinere a permisului trebuie sa astepte 10-15 zile, din 15 octombrie termenul va fi redus la 3-7 zile. Pentru cei aflati la a doua examinare, termenul de asteptare va fi redus de la 20-25 zile, la 15-20 zile.

Din 1 noiembrie, doar electronic


Tot din 15 octombrie, programarea examinarilor se va face în paralel registru – sistem electronic, urmând ca din 1 noiembrie se se foloseasca exclusiv sistemul electronic. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai tinut sa anunte ca timpul de eliberare a permiselor s-a redus de la patru la trei ore (daca cererea este înaintata pâna la ora 12:00, dupa aceasta ora permisul urmând a fi eliberat a doua zi). În fine, prefectul a convenit cu scolile de soferi ca de la 1 ianuarie 2006 sa se publice lunar lista cu procentele de promovabilitate a cursantilor pentru fiecare scoala de soferi, pentru ca populatia sa se orienteze mai bine în a-si alege o anumita scoala.

Calin Corpas