Schimbul abundenței: Târg de Crăciun fără consum

Schimbul abundenţei la Bibliotecă
Schimbul abundenţei la Bibliotecă
Schimbul abundenţei este o întâlnire a comunităţii pentru a ne sărbători și împărtăși abundenţa şi oferi o alternativă la consumul exagerat şi la cumpărăturile de sărbători.

Sâmbătă 12 decembrie între orele 9:30-12, la Biblioteca Judeţeană Gh Șincai are loc cea de-a III-a ediţie a Târgului de Crăciun fără Consum.

Ți-ai făcut deja lista de cumpărături și te gândești stresat de unde o să ai banii? dacă o să găsești ce vrei? dacă o să le placă ce le-ai cumpărat? Ina Curic, Adina Todea Ardelean, Dan Todea şi Sabin Mureşan organizatori ai evenimentului vă propun o alternativă.

„ Crăciunul este o perioadă specială în an: cu timp pentru familie şi prieteni, colinde, mâncăruri bune, sanie şi zăpadă. El e însă tot mai mult răpit de comercial, asaltaţi fiind de chemarea la cumpărături frenetice, supraconsum de alimente şi obiecte, producerea de gunoi pentru mediu şi acumularea de lucruri de care nu avem cu adevărat nevoie.În educaţia alimentară a copiilor şi nu numai, ceva bun e echivalat cu ceva dulce, iar zahărul a devenit înlocuitor general pentru afecţiune şi atenţie de calitate.

Consumul inconștient de obiecte și mâncare sădește semințe de nefericire și poate crea dependență. Pentru a crea alternative sănătoase pentru oameni şi planetă – îți propunem un altfel de târg de Crăciun în care: să împărtăşim surplusul prin schimburi libere și bazate pe economia darului, să revendicăm semnificaţia Crăciunului şi a darului dincolo de comercial”, scrie Sabin Mureşan pe semintedefericire.ro, site-ul care promovează acest eveniment.

targ de consdum2
La standurile târgului veţi găsi: hrană integrală şi naturală: fără produse suprarafinate, conservanţi, coloranţi şi adaosuri de sinteză chimică, fără alcool, tutun şi zahăr.

Vor fi produse care respectă etica grijii faţă de mediu, de sine şi faţă de ceilalţi: fără -ide care ucid (ierbicide, pesticide, fungicide), fără produse care rezultă din exploatarea altor fiinţe, din materiale reciclate şi reciclabile sau biodegradabile.

„Încurajăm, în mod special participarea familiilor cu copii, care să se implice atât în schimbul liber, înnoindu-şi astfel jucăriile în mod creativ şi personalizat, cât şi în pregătirea de gustări de împărţit cu ceilalţi care să respecte valorile amintite mai sus.

Standurile expo vor include inspiraţie pentru un stil de viaţă plin de abundență și bucurie, redus la consum şi activităţi practice pentru copii”, spune Sabin Mureşan. Schimbul abundenţei este o oportunitate de a ne inspira copiii şi unii pe ceilalţi spre o viaţă cu consum mai redus, mai aproape de oameni şi natură.

Ghid pentru târg

Participanţii la eveniment trebuie să facă trei paşi simpli.

Pasul 1: Găseşte trei lucruri de calitate în casă sau biroul tău de care cineva s-ar putea bucura în dar… ceva util, interesant, distractiv sau frumos care e în forma bună şi de care te poţi despărţi.

Pasul 2. Vino cu ele la Biblioteca Judeteană. Nu-ţi abandona lucrurile. Facem mai mult decat atât. Adu darul prezenţei tale. Stai să vorbeşti cu alţii, să spui povestea lucrului pentru persoana care îl doreşte. Apoi găseşte alte lucruri pe care ai vrea să le iei acasă ca daruri pentru alţii sau pentru tine. Nu ne târguim. Fiecare aduce lucruri la care e gata să renunţe şi pleacă cu ceea ce își doreşte.

Pasul 3. Foloseste darurile pe care le duci acasă pentru a-ţi reduce cumpărăturile de sărbători”, spune Sabin Mureşan. Intrarea la eveniment este pe bază de voie bună și bucurie!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !