Schimbul valutar reglementat

1Comentariu
Cursul valutar reglementat
Cursul valutar reglementat
Din ianuarie 2010, casele de schimb valutar vor trebui să respecte o serie de noi reguli.

Noile reglementări ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor prevăd ca operatorii economici care desfăşoară activităţi de schimb valutar au obligaţia de a oferi informaţii complete asupra cursurilor de schimb valutar prin afişarea acestora la loc vizibil, atât în interiorul, cât şi în exteriorul casei de schimb valutar. În exteriorul casei de schimb valutar, cursurile de schimb valutar, pentru operaţiunile de vânzare şi, respectiv, pentru cele de cumpărare, vor fi înscrise pe un suport sau panou unic, într-o culoare contrastantă faţă de culoarea de fond a panoului.

Afişarea altor informaţii pe panoul unic, ori afişarea altor panouri ce fac referire la cursuri de schimb valutar, este interzisă. În interiorul casei de schimb valutar, cursurile de schimb valutar, pentru operaţiunile de vânzare şi de cumpărare, vor fi înscrise pe un suport unic, pagină format A4.

Pentru a preveni speculaţiile, autorităţile au reglementat chiar şi înălţimea admisă a literelor şi a cifrelor sau a simbolurilor grafice convenţionale ale valutelor, dar şi distanţă dintre litere, cifre şi semne de punctuaţie sau a simbolurilor grafice ale valutelor. Operatorii economici care desfăşoară activităţi de schimb valutar sunt obligaţi să informeze consumatorul în scris, înainte de operaţiunea efectivă de schimb valutar. Ordinul ANPC va intra în vigoare în cursul lunii ianuarie.

Simona Albinaru1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor