„Schisma” a luat sfârşit!

„Schisma” a luat sfârşit!
ORADEA - Liceul Lorantffy Zsuzsanna şi-a primit înapoi terenul de sport, după ce Consiliul local a revocat ieri hotărârea prin care l-a luat de la instituţia de învăţământ pentru a-l da Bisericii ortodoxe Sfânta Treime.

La şedinţa de ieri a apărut şi episcopul reformat Csury Istvan, care a ţinut să mulţumească public episcopului ortodox Sofronie Drincec, pentru că a cedat terenul.

Ca o coincidenţă, în aceeaşi şedinţă, Episcopia Ortodoxă a primit 1 milion de lei pentru Catedrala ortodoxă „Învierea Domnului”, 500.000 de lei pentru Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, a preotului Florian Puşcaş, şi 3000 mp teren pe strada Louis Pasteur pentru construirea unei noi biserici. Decizia Episcopiei Ortodoxe l-a nemulţumit pe preotul Florian Puşcaş, paroh la biserica „Sfânta Treime” care a recunoscut unele presiuni din partea şefilor lui pentru a da terenul de sport. El recunoaşte că a fost de acord, împreună cu consilierii eparhiali, să cedeze terenul, însă nu în favoarea liceului reformat. Preotul a povestit că episcopul Sofronie Drincec l-a chemat la episcopie, unde erau de faţă primarul Mihai Groza şi directorul AIO, Marcel Boloş şi i-a cerut să discute, în Consiliul Eparhial, cedarea terenului de către biserică. „Este firesc să ne supunem unui mesaj al episcopului însă nu am fost niciodată de acord să cedez terenul în favoarea liceului. Am jurat să păstrăm bunurile bisericii, eu am făcut cât am putut faţă la presiuni”, a declarat preotul Florian Puşcaş. În privinţa banilor pe care CL i-a oferit Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, pe care preotul o construieşte în Decebal, Florian Puşcaş a spus că nu i-a vrut şi dacă este adevărat că i-au fost daţi va discuta în Consiliul Eparhial returnarea lor către CL Oradea. „Mi s-a sugerat să cer banii ăia dar nu i-am cerut niciodată. Nu m-am gândit niciodată să construiesc biserica în astfel de condiţii. Am vrut să am o atitudine demnă”, a declarat preotul. El spune că nu se încăpăţânează să păstreze terenul dar nu i se par demne modul şi condiţiile în care episcopia l-a cedat.

Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !