„Școala altfel” cu DGA Bihor

„Școala altfel” cu DGA Bihor
Direcția Generala Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție Bihor din Ministerul Afacerilor Interne a participat pentru prima dată în evoluția sa instituțională la programul „Școala altfel”, desfașurat în săptamâna 18 – 22 aprilie.

Conform celor de la DGA Bihor, participarea instituţiei în program a avut ca scop creșterea gradului de informare a tinerilor cu privire la atitudinea ce trebuie adoptată în relația cu personalul MAI, reacția la corupție și modul de sesizare a faptelor de corupție.

DGA – Serviciul Județean Anticorupție Bihor, cu sprijinul Inspectoratului școlar Județean Bihor, au desfașurat activitați specifice destinate cu prioritate tinerilor liceeni din anul terminal.

Activitățile au constat în sesiuni de informare anticorupție și discuții libere referitoare la competențele DGA, drepturile, libertațile și obligațiile ce le revin în calitate de cetațeni în relația cu angajații MAI, noțiuni de drept penal, infracțiunile de corupție și cele asimilate acestora, modul de acțiune în situația în care cetațenii sunt implicați sau iau la cunoștința despre savârșirea unor fapte de corupție, modalitațile de sesizare, consecințele și costurile corupției, precum și cazuri de corupție instrumentate cu participarea Direcției Generale Anticorupție.

Activitațile de informare anticorupție au fost organizate în mai multe unități de învățământ din Oradea: Liceul Pedagogic „Iosif Vulcan”; Colegiul Tehnic „Mihai Viteazu”; Colegiul Național „Mihai Eminescu”; Colegiul Național „Emanuil Gojdu”; Liceul Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu”; Colegiul Tehnic „Traian Vuia”; Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”; Colegiul Economic „Partenie Cosma”; Liceul de Arte; Liceul Teoretic „Ady Endre”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !