„Școala altfel” la penitenciar

De Alexandru Guiaș
1Comentariu
„Școala altfel” la penitenciar
În perioada 18-26 aprilie, în cadrul activităţilor extraşcolare prevăzute de proiectul „Şcoala altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun!”, 273 de elevi bihoreni au vizitat Penitenciarul din Oradea.

Elevilor li s-a prezentat sala de sport destinată deţinuţilor, biblioteca și capela penitenciarului, dar şi câteva camere de cazare din cadrul secţiilor de deţinere.

Elevii claselor IX-XII de la Colegiului Economic „Partenie Cosma”, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi”, amândouă din Oradea şi Colegiului Naţional „Samuil Vulcan” din Beiuş, au luat contact cu realitatea vieţii în detenţie, dar şi cu activităţile specifice unei unităţi de penitenciar, fiindu-le prezentate spaţii în care se derulează activităţi de şcolarizare, moral religioase şi de asistenţă psihologică şi socială.

Totodată, grupurile de elevi au putut admira exponatele realizate de deţinuţi talentaţi, în cadrul atelierului de hobby, respectiv picturi realizate prin diferite tehnici de lucru, o varietate de lucrări realizate prin tehnica îndoirii hârtiei (origami) sau copii în miniatură ale mai multor clădiri sau lăcaşe de cult din Oradea, care în trecut au făcut obiectul unei expoziţii la Muzeul Militar din Oradea.

La finalul vizitei, pentru elevii din clasele liceale terminale s-a realizat şi o prezentare a ofertei educaţionale, respectiv a Campaniei active de promovare a imaginii instituţiei şi de recrutare a viitorilor candidaţi pentru instituţiile de pregătire a personalului administraţiei penitenciare.

Evenimentele derulate în cadrul proiectului „Școala altfel” întregesc gama de activități dedicate menținerii legăturii permanente a persoanelor private de libertate cu comunitatea și mediul de suport, având o contribuție esențială la creșterea șanselor de reintegrare socială după finalizarea măsurii educative cu privare de libertate.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor