Şcoală de vară cu voluntari străini

Reactualizat la:
1Comentariu
Şcoală de vară cu voluntari străini
Proiectul găzduit de Şcoala „Nicolae Bălcescu” adună copii din tot oraşul.

Şcoala de vară „Detectivii Naturii” a ajuns, anul acesta, la a patra ediţie. Este organizată de Fundaţia Life Tineret şi Asociaţia Learning Communities, în parteneriat cu Şcoala „Nicolae Bălcescu”, care serveşte drept cartier general al operaţiunilor. Finanţator este Erasmus Plus, prin care se asigură asistenţa voluntarilor străini.

Împreună

Şcoala de vară a fost gândită ca un cadru în care copiii cu vârstele între 5 şi 11 ani să socializeze, să se joace împreună, să ducă la îndeplinire sarcini şi să descopere activităţi şi locuri noi, sub îndrumarea tinerilor voluntari. În acest an, şcoala este asistată de opt voluntari străini, din Italia şi Spania, şi încă şapte din ţară, ne-a spus coordonatorul Marius Hărduţ. Pentru copii, ca şi pentru tinerii îndrumători străini, este o bună ocazie de a-şi exersa şi perfecţiona cunoştinţele de limbă engleză. „Avem 80 de copii înscrişi pentru această vacanţă, pentru diferite perioade; cel mai probabil vom mai înscrie pentru august”, spune coordonatorul. Conform regulamentului, o familie își poate înscrie copilul la Școala de vară pentru diferite perioade, în funcţie de programul de vară al fiecăruia.

scoala-de-vara-oradea-3

„Programul este conceput să fie o combinaţie de joacă şi învăţare. Sunt concepute ateliere de lucru în care copiii, împărţiţi în grupe, realizează anumite sarcini. Noi punem valoare pe munca de echipă, gândire critică, colaborare şi respect”, se arată în regulamentul Școlii de vară. Copiii se adună în fiecare dimineaţă, la ora 8:00, în curtea Şcolii „Nicolae Bălcescu”, punct de plecare în excursiile citadine. Copiii ajung, astfel, în parcurile oraşului, pe malurile Peţei şi ale Crişului, dar sunt organizate şi drumeţii în afara oraşului. „Parcul Cetăţii a fost locul preferat pentru acest început de Școală de vară. Are apă, umbră, linişte, este destul de izolat ca să nu fim deranjaţi şi destul de central ca să ajungem acolo repede”, exemplifică Hărduţ.

scoala-de-vara-oradea-2

Săptămânal, programul Școlii de vară cuprinde o excursie de o zi cu plecarea de dimineaţă, undeva între 7:00 şi 8:00 şi revenire în jurul orei 17:00, în funcţie de mijloacele de transport şi de destinaţii. „Padiş, Bratca, Stâna de Vale, Arieşeni, cu condiţia ca drumul să fie practicabil, sunt destinaţiile preferate. Anul acesta este posibil să ajungem şi la un câmp de aventură din Cluj.

Primele ieşiri de o zi din această vacanţă au fost la Peştera Meziad, de unde cei mici s-au întors cu poveşti despre pui de salamandre, lilieci şi alte animale fascinante, şi la Bratca, unde bălăceala la cascadele Boiului şi furtuna care i-a prins pe drumul de întoarcere vor fi, cu siguranţă, amintiri speciale din această vacanţă.

În viitoarele săptămâni, copiii vor participa la un atelier de călărit şi, foarte probabil, vor efectua vizite la casa de lut a familiei Ciuciu, din Paleu, şi se vor bucura de alte excursii, despre care participanţii sunt anunţaţi în prealabil.

scoala-de-vara-oradea-221Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor