Scoala ex-sovietica de balet, admirata la Timisoara

De S.P.D.
Reactualizat la:
Scoala ex-sovietica de balet, admirata la Timisoara
Admiratorii faimoasei şcoli ex-sovietice de balet s-au delectat cu o mostră admirabilă de artă în stil clasic, graţie turneului naţionale pe care Teatrul Municipal de Operă şi Balet din Kiev l-a efectuat în ultima decadă a lui ianuarie în România. Pe scena Operei din Timişoara, spectacolul „Lacul lebedelor” a fost o încântare pentru publicul îndrăgostit de balet.

Balerinele ucrainence şi rusoaice care au cedat tentaţiei de a se plimba puţin prin centrul Timişoarei s-au cam speriat de protestatarii adunaţi cu vreo două ore înainte de spectacol în faţa Operei. „E revoluţie? Cu comuniştii?”, a întrebat, timid, una dintre artiste, însă în vacarmul general mirarea exprimată ruseşte a rămas fără răspuns.

În sala Operei însă, magia Lacului lebedelor s-a instaurat cu un dramatism şi putere pe care numai capodoperele o au. Înalţi, cu trupuri sculpturale, aproape neverosimil de perfecte şi o expresivitate impresionantă, balerinii din Kiev au dansat cu aplombul şi siguranţa date de o tradiţie a baletului încă neegalată, interpretând impecabil coregrafia clasică a lui Marius Petipa, în viziunea actuală a coregrafului Valerii Kovtun. Picturalitatea tablourile în alb/negru ale baletului au emoţionat publicul care a aplaudat fiecare secvenţă coregrafică.

Turneul în România a fost realizat de Spectacles Art şi Zetia Organisation din Elveţia. „M-am bucurat că publicul fidel baletului a răspuns acestei invitaţii şi a apreciat, cu un infailibil simţ al autenticităţii, spectacolul Teatrului din Kiev. Dacă ân această perioadă sălile din România nu mai sunt arhipline şi nu oamenii nu mai fac coadă la bilete ca odinioară, este şi pentru că publicului i-au fost servite multe spectacole de turneu de o calitate artistică îndoielnică, unele simple făcături comerciale. Cu acest turneu, oamenii s-au convins că în evenimentele organizate de noi se pot încrede, că se vor bucura de ceea ce afişul le promite, şi sper ca în această stagiune să propunem Timişoarei încă un spectacol deosebit”, a declarat Tamara Zetia, managerul evenimentului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !