„Şcoala fără violenţă” prezentată în scenete de teatru

De Alexandru Guiaș
Reactualizat la:
Fiecare scenetă cu mesajul ei
Fiecare scenetă cu mesajul ei
Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bihor a organizat cea de a IX-a ediţie a concursului pe teme de prevenţie „Şcoala fără violenţă”.

Evenimentul a avut loc miercuri la Colegiul „Onisifor Ghibu” din Oradea. La această ediţie a fost rândul elevilor de gimnaziu din instituţiile de învăţământ din judeţ să-şi dovedească cunoştinţele în materie de prevenire în cadrul concursului.

Astfel, 18 echipaje de elevi din Oradea și județ au avut de parcurs două probe de concurs pentru a fi declaraţi cei mai buni în confruntarea şcolilor pentru titlul de „Școala fără violenţă”. În cadrul concursului elevii au avut posibilitatea să abordeze într-un mod original recomandările poliţiştilor, prin combinarea educaţiei cu arta teatrală, pentru a transmite un mesaj de impact vis-a-vis de prevenirea manifestărilor violente.

4juriu

„Prin intermediul acestui proiect educaţional, ne-am propus să sporim nivelul de siguranţă al elevilor în spaţiul public şi privat, provocându-i să înveţe în mod creativ. Elevii participanţi s-au implicat activ în elaborarea unor piese de teatru cu mesaj preventiv, pe care le-au transpus pe scenă, în spectacole destinate propriilor colegi. Iniţiativa a urmărit prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, domeniu care reprezintă o prioritate permanentă a poliţiştilor bihoreni”, a precizat reprezentanta IPJ Bihor.

Aceasta a mai spus că încurajarea elevilor de a aborda problematici specifice generaţiei lor este benefică, aceştia devenind astfel mai conştienţi şi mai responsabili, atât faţă de propria conduită, cât şi relativ la comportamentul colegilor sau prietenilor lor, fiind capabili să discearnă şi, astfel, să evite anumite riscuri. La sfârșit elevilor li s-au acordat cupe, diplome, câte o broșură editată de IPJ Bihor, cu titlul „Un antidot al violenței”. Acestea au fost acordate în funcție de locul ocupat în clasamentul stabilit de juriu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !